Dieta si nutritie

# miracol pentru sanatate #patrunjel #patrunjelul

Patrunjelul, miracol pentru sanatate! De ce sa il consumi zilnic!

Patrunjelul este des folosit in mancarea din fiecare zi si acest lucru aduce o multitudine de beneficii pentru sanatate. El este plin de substante de care corpul nostru are nevoie si este o alegere excelenta pentru a da gust bun preparatelor gatite. Patrunjelul este o planta din familia Apiaceae, este o planta erbacee legumicola. El este folosit adeseori in bucataria Mediteraneana si este pus in salate, mancarurie gatite si aperitive. Se folosesc atat frunzele, cat si tulpina pentru a condimenta mancarea, dar si radacina. Beneficiile patrunjelului sunt numeroase, fiind una dintre cele mai sanatoase plante aromatice. Iata de ce trevuie sa-l consumi cat mai des.

1. Sursa importanta de antioxidanti

Patrunjelul este plin de antioxidanti, flavonoizi, care ajuta in lupa importiva radicalilor liberi din organismul uman. De aceea are beneficii mari pentru mentinerea sanatatii omului.

2. Ajuta rinichii

Aceasta planta folosita des ajuta in curatarea naturala a rinichilor. El este bun pentru pietrele de la rinichi, pentru infectiile urinare si pentru curatarea generala a rinichilor. S-a realizat un studiu in anul 2002 care arata exact acest aspect legat de folosirea patrunjelului de catre persoane care vor sa aiba o stare buna de sanatate. Ceea ce ajuta sunt atat vitaminele, cat si antioxidantii pe care ii contine.

3. Contine potasiu

Patrunjelul contine mult potasiu si de aceea ii sustine pe cei care pierd aceasta substanta din diverse motive. De asemenea imbunatateste organismele care retin prea multa apa si ajuta la epurarea corespunzatoare.

4. Creste metabolismul

Folosirea in mancare a patrunjelului ajuta la ridicarea, la cresterea metabolismului si automat reduce numarul de kilograme. Daca esti in cautarea unor remedii naturale de a scapa de acele cateva kilograme in plus, atunci poti sa folosesti cu incredere patrunjelul in salate sau in ciorba, in gustarile zilnice sau pus in apa sau ceai.

5. Ajuta pielea in diferite moduri

Pielea este un organ de care este bine sa avem grija. Patrunjelul este bogat in antioxidanti si alte proprietati care ajuta pielea sa se ableasca, face ranile sa se vindece, cosurile neplacute sa dispara. Se poate construi si masca pentru fata din amestecul urmator: miere, doua lingurite de otet de mere si cateva frunze de patrunjel. Toate se pun in blender si apoi se aplica pe fata. Masca va lasa fata luminoasa si frumoasa.

6. Detoxifiaza

Una dintre variantele in care este utilizat patrunjelul este in ceai pentru detoxifiere. Pentru ca este plin de antioxidanti si vitamine, ajuta la eliminarea metalelor din corp, precum si la eliberarea de alte tipuri de toxine care se gasesc in organism.

7. Controleaza diabetul

Pentru cei bolnavi de diabet, planta poate sa fie folosita pentru a reduce nivelul de zahar din sange si pentru a ajuta secretia de insulina sa se stabilizeze.

8. Proprietati anti-cancer

Cancerul este boala secolului si orice metoda de a o tine sub control este una pozitiva si de ajutor. De aceea s-a studiat patrunjelul si rezultatele pe cobai au fost bune in ceea ce priveste controlul cresterii tumorilor si incetinirea progresului bolii. Este bine de stiut ca tot anumiti flavonoizi ajuta in acest proces.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare