Dieta si nutritie

# pofta de dulce #dieta #nutritionist #cori gramescu

Nutritionist: Cum scapi de pofta de dulce atunci cand esti la dieta?

Nutritionistul Cori Gramescu a explicat pe pagina sa de socializare cum poti scapa de pofta de dulce. Aceasta a precizat ca aparitia acestei pofte semnaleaza un dezechilibru in organism.

 

"Cum ne potolim pofta de dulce? In primul rand, mancand. Pofta de dulciuri este primul semnal al unui meniu dezechilibrat. Asta inseamna ca mancam prea putine glucide complexe si prea putine calorii per total. Aceasta pofta de dulciuri care devine apasatoare si pe care nu o putem controla. Facand o paranteza, nu se intampla nimic daca mancam o bomboana pe zi si ne facem o pofta ocazional. Este firesc si normal, nu trebuie sa ne pedepsim. Insa majoritatea persoanelor cu care stau zilnic de vorba se confrunta cu urmatoarea problema. Incep sa guste o bomboana, dintr-o prajitura, apoi se ajunge la a manca cantitati mari din acele produse si nu se pot opri sau controla", a explicat Cori Gamescu pe Facebook.

Pentru a slabi, Cori Gramescu spune ca este foarte important sa nu ne impunem foarte multe restrictii. Mesele trebuie sa fie complete si sa contina cat mai multe legume. La fel de importanta in procesul de slabire este si hidratarea.

"Primul pas nu este sa ne dorim si mai tare sa slabim, sa ne restrictionam si mai tare, ci din contra: mancam la fiecare masa legume mai consistente, precum mazare, morcov, adaugam o cantitate mica de cartofi, dulci sau normali, orez integral, hrisca. Sunt surse foarte bune de glucide cu o eliberare mai lenta, bogate in fibre, ceea ce inseamna ca ne vor tine mai mult de foame. Apoi, vom observa ca devine din ce in ce mai usor sa controlam aceasta senzatie de dulce, pana ajungem sa le tratam ca mici bucurioare, mici placeri ocazionale.

In al doilea rand, sa ne hidratam corespunazator. De multe ori aceasta nevoie de a rontai chestii vine de fapt din sete, fiind o cauza majora a unui comportament dezechilibrat. Am facut un mic studiu pentru comunitatea mea pe aprox. 3000 de persoane, iar 85% din ele nu consuma nici macar un litru de apa pe zi, iar aportul necesar de apa ar trebui sa fie de aprox. 44 ml de apa per kilogram corp.

Cand vreti sa mancati ceva dulce, mancati dulce de calitate in cantitati rezonabile si bucurati-va cu toate simturile, sa fie o experienta culinara cat mai placuta. De asemenea, evitati acele produse cu inlocuitori de zahar, pentru ca in realitate sfarsiti prin a manca mai mult din niste produse care au cam acelasi numar de calorii, daca nu mai multe, si nici nu ating acel prag de satisfactie de care aveti nevoie. Daca mancam una sau doua bomboane pe zi nu se intampla nimic si nu ar trebui ca vinovatia sau pofta sa ne controleze viata", a mai explicat Cori Gramescu.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare