Dieta si nutritie

# dieta ciorbe #mihaela bilic #ciorbe

Nutritionist: "Cu doua ciorbe pe zi poti slabi 30 de kilograme"

Nutritionistul Mihaela Bilic a recomandat o metoda de slabire la care putine femei s-ar gandi: cura de slabire cu ciorbe, care ar ajuta la pierderea a 30 de kilograme in 6 luni.


"Orice kilogram în plus obosește organismul, sunt kilometri de vase de sânge noi în care irigă, în care inima trebuie să pompeze. Grăsimea se bagă în abdomen, printre organe. Și tot ce presupune grăsime în exces presupune risc crescut de boală. Normoponderalii înseamnă un punct de plecare în echilibrul organismului, iar imunitatea depinde de acest echilibru', spune dr. Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii de la ProTv.

Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit – are multă apă. Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac 3 polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiței, orez, cartof).Cantitatea de substanță uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depășească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele, făinosul – încap într-o palmă. Când vorbim de o porție pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme'.

O ciorbă, din start, ne oferă jumătate din porție. Mai vine cu un avantaj. Stă în stomac de 2 ori mai mult decât un fel doi. E paradoxul ciorbei.S-a observant la ecografie acest aspect. De la ciorbă, nu e nimic nou în nutriție.Recapitulăm, de ce ne slăbește corect?• Stă de 2 ori mai mult în stomac

• Dă senzația de sațietate
• Are jumătate dintr-o porție normală pentru un adult
• Are puține calorii'Dacă mâncăm 3-5 ciorbe pe zi, putem să slăbim cu stomacul plin", promite dr. Mihaela Bilic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului