Dieta si nutritie

# combatere foamete #foamete #umanitar

"Nutrition for zero hunger" – programul care lupta pentru combaterea foametei la nivel global

Foametea este una dintre cele mai mari probleme ale secolului in care traim. La nivel globa, peste doua miliarde de persoane nu au acces la hrana, iar numarul acestora este in continua crestere pe fondul pandemiei de coronavirus.

 

Herbalife Nutrition, companie globala in domeniul nutritiei, sarbatoreste primul an al initiativei Nutrition for Zero Hunger, care este un program global aliniat cu cel de-al doilea Obiectiv de Dezvoltare Durabila al Organizatiei Natiunilor Unite si care isi propune sa combata foametea pana in anul 2030 si sa asigure siguranta alimentara si o nutritie mai buna.

La nivel global, peste 2 miliarde de persoane din intreaga lume nu au acces la suficienta hrana nutritiva. Populatia globala este in continua crestere, nevoia de alimente fiind estimata sa creasca in mod corespunzator. 

In sprijinul programelor critice si al campaniilor educationale ale partenerilor Herbalife Nutrition din sectorul nonprofit, Nutrition for Zero Hunger a realizat urmatoarele pana in prezent:

  • A oferit aproape 700.000 de mese si alimente nutritive copiilor si familiilor vulnerabile
  • A furnizat peste 500.000 de produse pentru persoanele care au nevoie de hrana si peste 1.500 kg de alimente familiilor in dificultate
  • A oferit unui numar de 47.000 de femei, educatie privind alaptarea si nutritia pentru o dezvoltare sanatoasa a copiilor
  • A oferit pentru 40.000 de copii, suplimente alimentare esentiale pentru a reduce carentele nutritive si pentru a sprijini dezvoltarea sanatoasa a copiilor

“Initiativa Nutrition for Zero Hunger a companiei Herbalife Nutrition a ajutat la reducerea foametei, dar mai avem inca un drum lung de parcurs pentru a construi o lume in care fiecare sa aiba acces la hrana de calitate,” a declarat Alan Hoffman, Executive Vice President, Global Corporate Affairs Herbalife Nutrition. “Eradicarea foametei va presupune eforturile combinate ale guvernelor, organizatiilor non-profit si corporatiilor si vom lucra in continuare cu toate partile interesate pentru a ne asigura ca toata lumea are acces la nutritie.”

Pandemia globala sporeste insecuritatea alimentara, iar conform unui raport recent al Organizatiei Natiunilor Unite, inca 132 de milioane de persoane se vor confrunta, probabil, cu insecuritate alimentara pana la finele anului 2020. Acum mai mult ca oricand, exista o nevoie urgenta de a le oferi populatiilor cu risc, acces la hrana sanatoasa, nutritiva.

In primul an, initiativa a anuntat parteneriate cu parteneri globali din sectorul nonprofit, recunoscuti pentru impactul pe care il au in combaterea foametei in lume, inclusiv Feed the Children, The Hunger Project, Chrysalis, National Hispanic Council on Aging si Fundatia Crucii Rosii in China. Prin aceste parteneriate, Herbalife Nutrition incearca sa reduca foametea la zero punand la dispozitie hrana sanatoasa si resurse educationale pentru comunitatile care au nevoie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului