Dieta si nutritie

#importanta hidratare #hidratare #hidratarea organismului

Nu te hidratezi suficient? Iata ce se intampla in organismul tau!

Hidratarea este esentiala pentru un stil de viata sanatos. Apa este cel mai de pret “combustibil” al omului. Un adult trebuie sa consume minim doi litri de apa zilnic pentru ca organsimul sa poata functiona la capacitate maxima.

 

Persoanele care vor sa slabeasca trebuie sa consume si mai multa apa, pentru a ajuta organismul sa treaca mai usor prin perioada de dieta, dar si pentru a consuma mai usor caloriile.

Hidratarea este esentiala si in timpul postului, cand oamenii renunta la alimente de origine animala, si consuma, in schimb, multe legume si produse fainoase. Apa este utila atat pentru senzatia de satietate cat si pentru a preveni problemele digestive, sustine medicul nutritionist Cori Gramescu.  

"As vrea sa vorbim despre un lucru foarte neglijat, si anume hidratarea. Este foarte, foarte, foarte important sa bem suficienta apa, mai ales in perioadele acestea de tranzitii in care avem apartamentele destul de incalzite, dar afara este destul de cald. Sa avem grija sa consumam cel putin doi litri de apa pe zi, doi litri - doi litri si jumatate sa spunem ca este un minimum igienic, pentru starea noastra de sanatate, pentru ca din deshidratare pleaca dezechilibre la nivelul apetitului alimentar si probleme de digestie, plus toata pleiada de probleme articulare si asa mai departe. Deci, este important sa consumam cel putin doi litri de apa pe zi.", a explicat Cori Gramescu, intr-un interviu acordat pentru dcnews.ro.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare