Dieta si nutritie

#vacanta #constipatie # probleme digestive

Nu lasa constipatia sa-ti strice vacanta

Problemele digestive sunt mereu suparatoare, dar atunci cand calatorim, ele pot deveni un adevarat chin, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Constipatia iti poate provoca dureri de stomac si chiar si dureri de cap iar starea ta de spirit devine irascibila, in contrast cu relaxarea pe care ar trebui sa o simti atunci cand esti in concediu.

Zborurile lungi, schimbarea fusului orar, toaletele nefamiliare, o alimentatie cu care nu esti obisnuit, lipsa unei hidratari optime pentru a evita toaletele din avion sau din tren, excesul alimentar sub pretextul concediului – sunt factori care iti pot cauza o constipatie care sa iti strice total vacanta. Astfel, in loc sa te bucuri de peisaje, de experientele culinare noi, de timpul petrecut cu cei dragi, esti nevoit sa stai mai mult timp la toaleta, devii irascibil si nu te simti in largul tau.

Ce poti face pentru a evita constipatia atunci cand calatoresti?

1. Bucura-te de gusturile noi, dar nu uita de fibre! Chiar daca esti tentat sa lasi garda jos si sa consumi mancaruri nesanatoase, nu uita sa ai cel putin o masa pe zi bogata in fibre. La micul-dejun, incearca sa consumi si fructe inainte de a te arunca la mancarurile mai grele.

2. Hidrateaza-te! in concediu, avem tendinta sa uitam repede de obiceiurile noastre sanatoase de acasa, inclusiv cand vine vorba de a bea apa. E tentant sa uiti de apa, cand meniul localurilor te ispitesc cu tot felul de bauturi colorate si racoritoare. Daca apa ti se pare prea banala in concediu, incearca sucurile de fructe proaspete, ceaiul cu gheata, apa infuzata cu fructe sau citronada.

3. Ramai activ! De multe ori, concediul e echivalent cu o stare de lenevie si sedentarism. Cand tu nu te misti, tranzitul tau sta si el pe loc. Asadar, alege o plimbare pe jos in detrimentul plimbarilor cu autobuzul, alege sa inoti decat sa te deshidratezi la soare sau alege sa te bucuri de o portie de jogging pe plaja, in timp ce admiri peisajele. Nu uita sa incerci sporturile de apa, adrenalina stimuleaza digestia cel mai bine!

4. Uita de grijile digestiei cu ajutorul gelului de Aloe Vera! Din cele mai vechi timpuri, Aloe Vera era folosita pentru a trata constipatia, colicile intestinale, in special de catre indieni.

Desi prima aparitie inregistrata cu privire la beneficiile pentru sanatate ale acestei plante, dateaza din anul 2100 i.Hr, studiile clinice sunt putine, datorit lipsei unei metode standardizate de studiu. Totusi, daca stam sa ne gandim ca vechile popare ale egiptenilor, asirienilor si vechii greci au proclamat mereu valoarea terapeutica a plantei si ca in zilele noastre, Aloe Vera este inca un remediu des folosit in India, Africa, Japonia si China, putem sa ii intuim valoarea terapeutica.

In ceea ce priveste constipasia, efectul laxativ al plantei de aloe se bucura de dovezi stiintifice. intr-un studiu randomizat, dublu-orb, efectuat pe 28 de adulti sanatosi, aloe vera s-a dovedit a avea efect laxativ, in comparatie cu un placebo ce a fost oferit unui grup de control. (Chapman and Pittelli 1974). intr-un alt studiu dublu-orb, desfasurat pe durata a 28 de zile, pe subiecti ce prezentau constipatie cronica, administrarea gelului de Aloe Vera a imbunatatit considerabil anumiti indicatori ai digestiei (accelerarea tranzitului intestinal, consistenta scaunelor).

Noi iti recomandam pentru trusa medicala de vacanta ACTIValoe® FORTE, ce ajuta la reglarea tranzitului intestinal si la mentinerea peristaltismului intestinal normal. ACTIValoe® FORTE este util si in caz de hiperaciditate gastrica si ajuta si la protejarea ficatului, mai ales ca in vacante obisnuim sa mancam mai mult decat de obicei, fiind tentati sa asociem alimente incompatibile, care obosesc ficatul. In plus, aplicat extern gelul de Aloe Vera calmeaza arsurile solare, un motiv in plus ca sa-i oferi un loc in bagajul tau!

Secretul efectelor benefice ale ACTIValoe® consta in compozitia sa unica, cu un continut standardizat de minim 10% polizaharide, avand in considerare faptul ca planta proaspata de Aloe Vera contine in medie pana la 15% polizaharide, ceea ce constituie o garantie in plus pentru calitatea produsului. Buletinul de analiza din fiecare cutie certifica calitatea produsului, fiind un element de transparenta pentru consumator, pentru a-l ajuta sa faca alegeri informate. Demn de retinut este ca polizaharidele sunt substantele biologic active, ce contribuie la imbunatatirea activitatii sistemului digestiv.

Uita de grija constipatiei in concediu si bucura-te de viata!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare