Dieta si nutritie

#kilograme in plus #slabit #dieta #fructe #prune

Mihaela Bilic: Fructul care te ajuta sa pierzi kilogramele in plus

Nutritionistul Mihaela Bilic a vorbit despre fructul care te ajuta sa slabesti si sa scapi de constipatie. Este un fruct de sezon, care se gaseste din plin acum, in piete si pe care oricine il poate consuma.

 

”Vinete, grase si zemoase, prunele au invadat pietele. Pana se coc strugurii putem sa ne folosim de ele pe post de aliment revigorant si detoxifiant. In prune gasim multe minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier) si fitonutrienti cu actiune tonica pentru organism.

Continutul mare de fibre (celuloza si pectina) le confera proprietati laxative iar faptul ca sunt alcaline le face usor de tolerat chiar si de cei cu sensibilitate digestiva.

Prunele sunt dulci dar o parte din zaharul pe care il contin e reprezentat de sorbitol. Acesta e un alcool al zaharului care nu poate fi absorbit si ca urmare ramane in intestin stimuland tranzitul alimentar.

Prunele sunt un remediu natural impotriva constipatiei si pot fi consumate ca desert de sezon in cadrul curei de slabire. Satisfac nevoia de dulce si tin de foame asa ca faceti o cura de prune daca vreti sa “neutralizati” efectele regimului all-inclusive de peste vara.”, a scris nutritionista pe o retea de socializare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare