Dieta si nutritie

#stres #oboseala #sanatate #surmenaj #indepartare oboseala

Metode sigure de a indeparta oboseala

Chiar daca de cele mai multe ori este ignorata, oboseala este o problema serioasa, care afecteaza toate aspectele vietii. Din nefericire nu exista o solutie rapida pentru oboseala, iar un somn odihnitor isi face treaba doar pe jumatate.

Cu toate acestea, anumite schimbari in stilul de viata zilnic te pot ajuta sa lupti impotriva oboselii.

Iata ce trebuie sa faci:

1. Evita dietele drastice. Dietele - minune, care promit eliminarea rapida a unui numar considerabil de kilograme nu trebuie luate in calcul atunci cand iti doresti sa adopti un stil de viata sanatos. Atunci cand urmezi o dieta nu trebuie niciodata sa le alegi pe cele care elimina din alimentatie categorii importante de alimente.

Eliminarea totala a anumitor categorii de alimente nu este sanatoasa. Astfel de diete iti vor compromite organismul, iar dupa terminarea lor kilogramele vor aparea la loc. Pentru a avea un stil de viata sanatos este foarte important sa ai o alimentatie echilibrata, sa consumi alimente din toate categoriile de produse si sa te hidratezi corespunzator.

2. Nu sari niciodata peste micul dejun. Numeroase diete accepta sarirea peste micul dejun, pentru a evita cumulul de calorii, ceea ce va duce la o slabire accelerata. Insa, atunci cand sari peste micul dejun, vei fi mult mai tentat sa iei mai multe gustari in timpul zilei.

Incearca sa ai un mic dejun bogat in proteine, care te va ajuta sa tii in frau kilogramele in plus si sa te simti mult mai bine.

3. Fa testul de anemie. Anemia se caracterizeaza prin oboseala accentuata, cauzata de reducerea numarului de celule rosii din sange. Unele persoane se pot confrunta si cu moleseala, slabiciune musculara si respiratie sacadata. Anemia este mai frecventa in randul femeile, in special al fameilor cu un ciclu menstrual abundent sau care nu consuma suficiente alimente bogate in fier.

Printre simptomele anemiei se mai numara si insomnia, lipsa de concentrare, dureri toracice sau de cap. Daca te confrunti cu astfel de simptome este indicat sa mergi la medic pentru un consult amanuntit.

4. Fa miscare in mod regulat. Miscarea regulata, de 4 - 5 ori pe saptamana mareste nivelul de energie si imbunatateste calitatea generala a vietii. Persoanele care fac miscare in mod regulat simt oboseala foarte rar.

5. Evita mancatul in exces. Mancatul in exces oboseste. In loc sa mananci mult la o singura masa, incearca sa ai 5 - 6 mese pe zi, in portii mai mici. In acest fel vei stimula circulatia sangelui si vei mentine la cote normale nivelul de zahar si insulina. Opteaza pentru alimente bogate in fier, precum carnea rosie, si vei tine oboseala la distanta.

6. Ai grija la efectele secundare ale medicamentelor. Unele medicamente, precum analgezicele sau antidepresivele, au numeroase efecte secundare, printre care si oboseala si moleseala. Citeste cu atentie prescriptia si discuta cu medicul tau daca efectele sunt severe.

7. Invata sa controlezi stresul. Stresul este o cauza majora a oboselii. Atunci cand esti stresat intampini probleme de respiratie si ale ritmului cardiac, ceea ce duce la oboseala. Durerile de cap, nivelul scazut de energie, probleme de memorie sau nelinistea sunt simptome specifice stresului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare