Dieta si nutritie

#mere #mere dieta #soiuri de mere #alergie la mar

Merele contin aer. Iata si alte curiozitati despre aceste fructe!

Merele sunt printre cele mai populare si accesibile fructe, iar nutritionistii recomanda consumul a cel putin un mar in fiecare zi. Bogate in fibre si foarte gustoase, merele si dietele pe baza de mere au fost asociate cu o serie de beneficii asupra sanatatii, precum scaderea in greutate, imbunatirea functiilor plamanilor, riscul scazut de a suferi un atac de cord sau de a dezvolta cancer ori boli ale inimii. Desi este unul dintre cele mai cunoscute si indragite fructe, la nivel mondial, exista totusi unele curiozitati despre mar pe care este posibil sa nu le stii. Iata cateva dintre acestea!

1 Alergia la mar inseamna alergie la polen

Cand vine vorba despre alergiile alimentare, cele mai frecvente sunt cauzate de alune, crustacee sau oua, insa nici alergiile la mere nu sunt de neglijat. Potrivit expertilor, alergiile la mere apar din cauza polenului care se gaseste pe suprafata marului si nu din pricina vreunei substante din interiorul fructului, noteaza cotidianul "The Huffington Post".

Alergiile la mere pot aparea din cauza unui sistem imunitar slabit si se manifesta prin aparitia urticariilor, mancarime la nivelul ochilor, dificultati in a inghiti, umflarea limbii si a buzelor, dureri de cap si ameteli, diaree sau, in unele cazuri, constipatie, stranut sau raguseala.

2 Merele sunt nemaipomenite pentru dieta

Nivelul de apa si fibrele pe care merele le contin iti ofera senzatia de satietate si tin la distanta nevoia de a manca pentru o perioada indelungata, iar numarul de calorii este foarte mic: aproximativ 95. In plus, merele aduc si alte avantaje organismului. Datorita acidului ursolic, o substanta care se afla in coaja acestui fruct, merele ajuta la accelerarea arderilor.

Potrivit unui experiment realizat recent pe soareci, s-a demonstrat ca alimentele care contin acid ursolic contribuie la mentinerea greutatii, reducand astfel riscul obezitatii. In urma studiului, s-au efectuat analize care au aratat ca muschii rozatoarelor s-au dezvoltat mai bine, arzand mai multe calorii.

3 16.000 de soiuri de mere

Merele sunt fructele cu cele mai multe sortimente din lume. Potrivit jurnalistului Rowan Jacobsen, care a studiat in amanunt beneficiile merelor, se pare ca au existat peste 16.000 de soiuri de mere doar in Statele Unite. Potrivit unei revizuiri actuale realizate de Departamentul de Agricultura a Statelor Unite, exista peste 2.450 de tipuri de mere.

4 Modul in care mananci merele este important

Se pare ca modul in care marul este mancat este esential atat pentru sanatate, cat si pentru mediul inconjurator. Daca mananci marul circular, in jurul cotorului, raman aproximativ 30% de deseuri, ceea ce inseamna pierderea a cel putin 20 sau 30 de calorii din totalul unui mar. Din filmuletul poti afla cum se mananca un mar in mod corect.

5 Merele au foarte mult aer

Exista foarte multe zvonuri care circula pe internet ce sugereaza ca 25% dintr-un mar reprezinta aer, insa, pana in prezent, un singur studiu a putut arata ca doar 18% din mar este reprezentat de aer.

Sursa foto: healthlob.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare