Dieta si nutritie

# tudor ciuhodaru #alimente #medic

Medicul Tudor Ciuhodaru: "Vreau ca acest produs sa nu ajunga niciodata în farfuriile romanilor"

Medicul Tudor Ciuhodaru atrage atentia asupra unui aliment foarte periculos pentru sanatate, care nu ar trebui sa ajunga niciodata in farfuria romanilor. Culmea, acest produs a fost aprobat de Comisia Europeana.

 

"Vreau ca acest produs sa nu ajunga niciodata în farfuriile romanilor. Siguranta alimentara trebuie sa devina o urgenta la nivel european.

Din pacate Comisia Europeana continua sa autorizeze importul de produse alimentare modificate genetic cu risc crescut pentru viata oamenilor si mediu. Noul porumb MZIR098 (SYN-ØØØ98-3) autorizat de Comisie este un pericol pentru sanatatea tuturor. Acest porumb fost modificat genetic pentru a conferi toleranta la erbicidele complementare care contin glufosinat si pentru a produce doua proteine insecticide (toxinele „Bt” sau „Cry”): eCry3.1Ab si mCry3A).

Sunt 3 motive clare:

1. Glufosinatul este clasificat drept toxic pentru reproducere si este interzis din 2018 în UE.

2. Sunt multiple efecte secundare dupa expunerea la toxinele Bt care pot afecta sistemul imunitar si pot amplifica caracterul alergen al altor proteine cu care intra în contact.

3. Regulamentul (CE) nr.1829/2003 prevede ca produsele alimentare sau furajele modificate genetic nu trebuie sa aiba efecte adverse asupra sanatatii oamenilor, animalelor si a mediului dar EFSA nu a solicitat nici acum studii suplimentare.Sper ca si Comisia Europeana, avand în vedere argumentele mentionate, sa raspunda prompt la solicitarea de a retrage imediat proiectul de decizie de punere în aplicare a autorizatiei pentru acest produs.Vreau ca viata fiecarui roman sa fie protejata!", a precizat medicul Tudor Ciuhodaru pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului