Medicul Mihaela Bilic trage un important semnal de alarma! Zaharul, pe care il adoram cu totii, scade imunitatea.
Pe langa faptul ca zaharul are un numar mare de calorii si duce, in timp, la diverse forme de imbolnavire, acesta scade si imunitatea. Astfel, organismul este mai putin rezistent in fata bolilor. O poersoana care consuma zahar va raci mai usor in sezonul rece si este mai expusa bolilor grave precum diabet, colesterolr marit, carii dentare, etc.
"NutriWOW@Ziua 36:
Zaharul scade imunitatea!
Nu era destul ca zaharul ingrasa, imbatrâneste, face carii dentare si creste colesterolul in singe. Acum aflam ca afecteaza grav rezistenta organismului la boli!
Un studiu facut de Universitatea Loma Linda din California a aratat ca o doza de bautura racoritoare, ce contine 7 lingurite zahar(30g) declanseaza dupa numai 5 minute o scadere cu 35% a capacitatii de fagocitoza a globulelor albe responsabile de apararea imunitara, efect ce dureaza câteva ore. Consumul a 100g zahar, cât contine un litru de suc, duce la o scadere dramatica de 97% a raspunsului imun!
Concluzia: zaharul rafinat nu contine nici nutrienti, nici oligoelemente, ci doar calorii goale. El favorizeaza procesele oxidative si inflamatorii, creste nivelul de aciditate din organism, fragilizeaza tesuturile si sistemul imunitar. Deci nu ne face viata mai dulce, ci doar ne “rugineste” mai repede.", precizeaza medicul Mihaela Bilic, pe pagina de instagram.