Dieta si nutritie

#dieta #silueta #mancaruri dietetice

Mancaruri care, surprinzator, te mentin in forma

Indiferent daca ca iesi la o intalnire sau ai timp sa faci sport, daca vrei sa te mentii in forma trebuie sa mananci corect. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai o silueta de vis:

1. Priveste pozitiv grasimile

Grasimile reprezinta cel mai important furnizor de energie din corp. Te ajuta sa ramai in forma in caz de efort sustinut si foarte asiduu. Grasimea iti furnizeaza energie pe o durata mai lunga, in loc de doua ore, poti rezista chiar si patru ore mancand corect, fara sa fii urmarita de monstrul prajiturilor. De asemenea, mananca dimineata linistita paine cu branza sau mezeluri, mai adauga si niste nuci pe langa painea cu marmelada. Grasimile din unt se digera relativ repede, branza necesita mai mult timp datorita enzimelor continute, iar grasimea din mezeluri are nevoie de si mai mult timp - dar in schimb ofera si energie pentru durata mai lunga.

2. Mai putin ulei

Desigur ca acizii grasi nesaturati sunt foarte importanti iar bucataria mediteraneana si-a castigat un renume bun datorita uleiului de masline. Dar pentru a asimila suficienti acizi grasi nesaturati e suficienta o lingurita de ulei de in sau de nuci ( de ex. ulei de nuci, alune sau seminte de dovleac) pe zi. Aceste tipuri de uleiuri sunt mult mai bune decat cel de masline. Este valabila afirmatia: uleiul se digera greu si contine multe calorii, cu cat mai putin, cu atat mai bine pentru sanatate.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare