Dieta si nutritie

#sanatate #legume albe #beneficii legume albe

Legumele si fructele albe - de ce ar trebui sa le consumi

Culoarea legumelor pe care le consumi, are rolul de a-ti oferi o informatie si de a-ti indica lucruri importante despre alimentele respective. Mai exact, culoarea alimentelor iti spune ce nutienti contine produsul respectiv. Astfel, legumele de culoare alba contin substante chimice care te ajuta sa ai o inima mai sanatoasa, care scad nivelul colesterolului si care regleaza tensiunea arteriala.

Ciuperci

Ciupercile sunt produse vegetale bogate in proteine, foarte gustoase, cu ajutorul carora poti realiza retete incepand de la cele mai simple, pana la cele mai complexe. Acestea pot fi consumate fierte, prajite, murate sau crude, insa indiferent de alegera modului de consumare, ciupercile iti ofera un element foarte important. Este vorba despre potasiu - acesta are proprietati spectaculoase si reprezinta o arma puternica impotriva cancerului.

Cartofi si banane

Ambele produse sunt surse foarte bune de carbohidrati (care iti ofera mai multa energie) si potasiu, acid folic, vitamina C, A, E, B6, minerale precum potasiu, sodiu, fier, calciu, magneziu, cobalt, fosfor, zinc, crom, dar si fibre, proteine si unele substante active. Cele doua alimente sunt de mare ajutor in protectia inimii, protejeaza impotriva cancerului prin compusii fenolici pe care ii contin si ofera energie organismului.

Usturoi

Usturoiul este un aliment antibacterian, antifungic si protejeaza organismul de boli care de care mai puternice. De asemenea, consumat in mod frecvent, usturoiul mentine inima sanatoasa si te protejeaza mai ales de infectiile specificice sezonului rece. Consuma usturoi ca atare, sub forma de pasta cu smantana sau adaugat la diferite mancaruri.

Conopida

Conopida este un aliment care ofera organismului foarte multa energie. Aceasta contine fibre si vitamine de baza, dar in acelasi timp are un continut scazut de calorii. Consuma conopida proaspata sau sub forma de muraturi, in combinatie cu alte alimente.

Telina

Telina este gustoasa, aromata si usor picanta, asa ca poate fi adaugata ca atare, sau fiarta, in ciorbe, Oricum ar fi, telina previne aparitia cancerului de stomac si colon, scade tensiunea arteriala, imbunatateste functiile renale si este de mare ajutor in procesul de slabire.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare