Dieta si nutritie

#proteine #sport #fructe #metabolism #portii mici

Invata sa accelerezi un metabolism lenes!

Banuiesti ca de vina pentru kilogramele in plus care nu se dau duse ar putea fi metabolismul tau lenes? Afla ca exista metode prin care iti poti accelera metabolismul lent in asa fel incat sa ajungi la silueta pe care ti-o doresti, in conditiile unei sanatati de fier.

Este adevarat ca "viteza" cu care metabolismul tau arde grasimile nu poate fi ameliorata ca atare. De fapt, sustin specialistii, aceasta este conditionata genetic si singura metoda prin care poti aduce o schimbare benefica, cu ajutorul careia sa elimini surplusul de kilograme, este adoptarea unui stil de viata sanatos.

Factorii-cheie care iti pot influenta pozitiv silueta si sanatatea, chiar daca ai un metabolism lenes, sunt consumul de alimente potrivite, reducerea dimeniunilor portiilor de mancare si introducerea exercitiilor fizice in rutina zilnica.

Limiteaza consumul de carbohidrati

O alimentatie universal valabila, care sa fie eficienta pentru toate tipurile de metabolism, nu exista, sustin specialistii. De aceea, este esential sa testezi mai multe tipuri de regimuri alimentare sanatoase, pentru a descoperi ce anume functioneaza in cazul tau.

Spre exemplu, poti incerca limitarea consumului de alimente bogate in carbohdrati (paine si alte produse de panificatie, produse cu un continut ridicat de amidon) si inlocuirea lor cu alimente bogate in proteine, cum sunt carnea de pui, carnea rosie si lactatele, sugereaza un studiu publicat in 2003 in American Journal of Clinical Nutrition.

Atentie la proteinele din surse de origine animala

Pe de alta parte, ai putea descoperi ca metabolismul tau lenes reactioneaza mai bine la reducerea consumului de proteine din surse de origine animala. Un studiu prezentat in 2003 la conferinta organizata de American Diabetes Association a indicat faptul ca participantii care au redus consumul de astfel de proteine, pe care le-au inlocuit cu un consum de fructe si legume, au reusit sa isi imbunatateasca rata metabolica.

Dimensiunea portiilor este foarte importanta

Un alt aspect care influenteaza un metabolism lenes este dimensiunea portiilor de mancare. Pentru ca metabolismul tau sa functioneze in parametri optimi, iar silueta si sanatatea ta sa aiba de castigat, este esential sa reduci portiile de mancare consumate zilnic.

Explicatia consta in faptul ca, adesea, ajungi sa consumi o cantitate mai mare de hrana decat cea de care are nevoie de fapt organismul tau. Iar efectele imediate sunt luarea in greutate. Sugestia nutritionistului Gail D'Eramo Melkus de la Universitatea Yale este reducerea portiilor de mancare cu o treime.

Exercitiile fizice fac minuni asupra metabolismului lenes

Un studiu realizat in cadrul Universitatii din California, Los Angeles (UCLA), a demonstrat ca introducerea activitatii fizice moderate - 30 de minute - in programul zilnic, careia i se adauga o scadere in greutate de 4,5 kilograme datorata unui regim alimentar sanatos, contribuie la modificarea in bine a functiei metabolice.

Pentru a-ti accelera metabolismul, specialistii recomanda sa iti incepi ziua cu o plimbare in ritm alert si cu exercitii de inviorare.

Foto: swimspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare