Dieta si nutritie

# stil de viata sanatos #pandemie #stil de viata

Importanta unui stil de viata sanatos pentru a scapa de stresul creat de pandemie

In intreaga lume, pandemia de coronavirus perturba viata familiilor. Multi oameni trebuie sa incerce totusi sa duca un stil de viata sanatos desi acum au intervenit si alte probleme, create de epidemia cu Covid-19. Una din cele mai grave probleme este cea financiara, care apare la oamenii afectati de pierderile de venit sau de somaj.

 

Viata oamenilor este afectata in bine sau in rau de obiceiurile alimentare. Principalii factori care ofera experiente bune si sanatate sunt mancarea, exercitiile fizice si odihna. Fara indoiala alimentele sanatoase sunt foarte importante pentru mentinerea sanatatii organismului, dar si stilul de viata ne poate oferi conditii bune spre a obtine o buna calitate a vietii.

Pentru a avea o alimentatie sanatoasa ar fi bine sa respectati cateva sfaturi de la nutritionisti, precum sunt:

  • Asigurati-va ca aveti zilnic un meniu destul de bogat in legume si fructe proaspete
  • Limitati consumul de alimente procesate, sau de prajituri, deserturi ce contin un nivel ridicat de acizi grasi si zahar
  • Alegeti produse ecologice si proaspete si renuntati la produsele de tip alimente conservate
  • Respectati un program de masa, pentru a reduce din anxietatea creata in conditiile stresante actuale, produse de pandemie.

Diverse studii au indicat faptul ca 98% dintre romanii din mediul urban sufera de stresul psihologic creat de pandemia de coronavirus. Pentru a preveni complicatiile ce pot sa apara din cauza stresului, este necesara adoptarea unui stil de viata sanatos care poate imbunatati starea psihica, fizica si sociala a oamenilor. Stresul excesiv contribuie la aparitia de boli cronice, obezitate, diabet, hipertensiune arteriala.

Oamenii care fac schimbari pozitive in modul de viata, atat pe plan fizic cat si social, vor avea beneficii in ceea ce priveste sanatatea mentala. Adoptarea unui stil de viata pozitiv are un efect comparabil cu cel al unor terapii conventionale.

Astfel de sfaturi privind promovarea unui stil de viata sanatos puteti gasi pe portalul www.asvs.ro, care ofera cunostinte fundamentale de la profesionisti despre alimentatie, exercitii fizice eficiente, medicina naturala, sanatate, frumusete, fitness, diete, calatorii, dar si anumite aspecte legate de optiunile si locurile de recreere din tara noastra, in ceea ce priveste petrecerea timpului liber la hoteluri, pensiuni, restaurante si cafenele.

Romania este fara indoiala o tara frumoasa, unde exista multe locuri in care atmosfera este speciala si care te fac sa te indragostesti de liniste, natura si peisaje deosebit de frumoase. Daca sunteti in cautarea unor destinatii de calatorie din tara noastra pentru a petrece cateva zile linistite, puteti afla mai multe recomandari demne de luat in calcul, pe acest portal.

Fiecare varsta are propriile preferinte cand vine vorba despre a duce un stil de viata sanatos, insa majoritatea stiu ca este foarte importanta relaxarea si plimbarea pentru a elimina cat mai mult din stres. Asta arata multe sondaje de opinie, prin care s-a investigat "viata sanatoasa"; la oameni perceptia bunastarii este strict legata de vacante, de desfasurarea unei activitati fizice, prin care se incearca recuperarea sanatatii si a unui stil de viata echilibrat, lipsit de stres.

Viata sanatoasa este asociata de multe ori si cu revenirea la natura, pentru ca oamenii sunt mai mult ca niciodata in cautarea unui echilibru psihofizic corect. Privind in jur poti vedea multi oameni care au o rutina stresanta, iar asta nu doar in ceea ce priveste serviciul, dar si pentru a rezolva problemele de zi cu zi. Pentru a-si mentine sanatatea si a scapa de stres, ei trebuie sa incerce sa se relaxeze, sa dedice timp si unor lucruri placute cum ar fi: meditatia care ajuta la calmarea mintii, lectura, muzica, plimbarea, etc. 

Pentru ingrijirea corpului si a mintii, oamenii au nevoie si de activitate fizica, de sport, de miscare in aer liber. In acest fel ei vor obtine o senzatie de bunastare si placere, iar in plus isi vor ingriji corpul si mintea, stimuland in acelasi timp capacitatea de concentrare, memoria, stima de sine si buna dispozitie.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului