Dieta si nutritie

#peste nesanatos #file de pangasius #pangasius #dieta #alimentatie

Il consumi des fara sa stii ca-ti pui sanatatea in pericol. Pestele la care trebuie sa renunti

Acest peste, preferat de multe persoane si consumat in cantitati mari si de romani, este cel mai toxic dintre pesti. Este usor de gatit si nu are oase, motiv pentru care este preferat de multe persoane. Insa, acest peste distruge sanatatea, iar medicii recomanda evitarea acestuia.

 

Pestel pangasius provine exclusiv din crescatorii si nu are valoarea nutritiva pe care ar avea-o daca ar fi crescut in salbaticie. Mai mult, in fermele piscicole unde cresc acesti pesti apele sunt extrem de murdare iar pestii sunt hraniti doar cu prafurii care sa le sporeasca cresterea.

Mai mult, din cauza cererii mari de pangasius, pestii sunt injectati cu hormoni pentru a spori cresterea rapida.

Carnea de pangasius salbatic este bogata in vitamina D, B12, seleniu, acizi grasi Omega-3. Pestele pangasius natural este apreciat pentru continutul moderat de grasime dar ridicat in proteine de calitate. Insa, recoltarea naturala de pangasius se face foarte limitat, incat tot pestele destinat consumului larg este adus din crescatorii.

Fileul de pangasius din comert (inclusiv cel din Romania) este exclusiv crescut la ferme, iar calitatea carnii si continutul de nutrienti sunt scazute, fiind determinate in totalitate de hrana pe care o consuma pestele din crescatorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare