Dieta si nutritie

#calorii bauturi alcolice #calorii alcool # calorii alimente #dieta #bauturi alcoolice #nutritie #calorii

Tu stii cate calorii contine bautura ta preferata?

Te-ai mai incumeta sa savurezi un pahar de vin la sfarsitul zilei daca ai sti cat de multe calorii contine acesta? Un studiu recent dezvaluie ca nu avem habar care este aportul caloric al bauturilor alcoolice pe care le consumam, iar asta ne influenteaza dramatic silueta!

O cercetare intreprinsa recent de Royal Society of Public Health (Societatea Regala de Sanatate Publica) din Marea Britanie a ajuns la concluzii ingrijoratoare: 75% dintre cei persoanele chestionate nu stiau cate calorii contine un pahar de vin, iar 90% dintre acestea nu aveau habar care este aportul caloric al unei sticle de bere.

In conditiile in care, in medie, un adult obtine circa 10% din necesarul zilnic de calorii (2500 la barbati, 2000 la femei) din bauturi alcoolice, specialistii britanici sunt de parere ca bauturile de acest tip ar trebui considerate alimente si etichetate in consecinta, informeaza Daily Mail.

Cate calorii contin bauturile alcoolice?

Bauturile alcoolice furnizeaza o cantitate neasteptat de mare de calorii. Astfel, daca o singura bautura (o bere, un cocktail sau un pahar de vin) nu este constituie o problema pentru sanatate si silueta, situatia se schimba daca aceasta cantitate este depasita. Iata cum se prezinta lucrurile:

  • 500 ml de bere furnizeaza aproximativ 180 calorii, adica echivalentul unei felii mici de tort de ciocolata;
  • 1 pahar mare de vin (250 ml) - 185 calorii, echivalentul a patru Fish Fingers;
  • 1 cocktail Vodka Tonic (100 ml vodka si apa tonica) contine 143 calorii, echivalentul unei gogoase cu glazura de ciocolata;
  • 1 cocktail Pina Colada cu rom contine 644 calorii, asemenea unui hamburger Bic Mac.

Tot specialistii Royal Society of Public Health au precizat si care este efortul fizic necesar pentru a elimina caloriile furnizate de bauturile alcoolice. Asadar, pentru a da jos caloriile din doua sticle de bere, ar trebui sa alergi timp de 30 de minute, in timp ce 100 ml de lichior Baileys necesita 1 ora de mers cu bicicleta.

Sursa foto: foxnews.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare