Dieta si nutritie

#activitate fizica #somn #slabit #trucuri slabit #cumparaturi inteligente

Grija pentru silueta: cele mai simple strategii pentru pierderea kilogramelor in plus

In momentul in care esti multumita de felul in care arata corpul tau, ai o incredere mai mare in tine si simti ca poti realiza mult mai multe lucruri. Pentru o persoana obisnuita, care nu apeleaza la sfaturile unui nutritionist si nici nu are antrenor personal de fitness, pierderea kilogramelor in plus devine o sarcina dificila, de lunga durata si uneori periculoasa, intrucat esti tentata sa apelezi la diete extreme, care iti dau peste cap metabolismul. Uneori, rezultatele mari stau in lucrurile simple, de aceea astazi iti recomandam cateva strategii usoare care te ajuta sa slabesti si sa-ti mentii greutatea.

1. Dormi mai mult si mai bine

Stiai ca o ora in plus de somn poate face minuni pentru organismul tau, dar mai ales pentru silueta? In timpul unui somn linistit de 7-8 ore pe noapte, corpul produce mai multa leptina, un hormon care controleaza apetitul si alunga senzatia falsa de foame, ajutandu-te sa scapi mai usor de stratul adipos. Asadar, incearca sa dormi mai mult si mai bine, daca vrei sa slabesti sanatos.

2. Fa mici schimbari in alimentatia zilnica

Niciodata nu vei reusi sa slabesti daca nu ai grija ce alimente consumi. Incearca sa-ti invingi poftele alimentare, renunta la fast food, renunta la dulciurile in cantitati generoase si la produsele rafinate. In schimb, o strategie simpla ar fi sa gatesti mai des. Nu trebuie sa prepari mancaruri sofisticate pentru a slabi, trebuie doar sa ai intotdeauna la indemana legume proaspete si leguminoase si ceva imaginatie culinara, pentru a sti cum sa le prepari.

De asemenea, incearca sa inlocuiesti clasicele gustari dintre mese cu fructe proaspete, oleaginoase, seminte si iaurt. Vei vedea ca in scurt timp eforturile tale de organizare a alimentatiei vor da roade.

3. Cumpara inteligent

Transforma lista de cumparaturi din dusmanul siluetei tale, in prietenul ei. Pune in cos doar alimente sanatose si pline de substante nutritive si evita-le pe cele care sunt pline de E-uri, aditivi alimentari si coloranti.

4. Alege miscarea

Poate ca intr-adevar nu ai timp sa mergi la sala pentru a da jos kilogramele in plus, dar nici nu este nevoie sa faci asa ceva. Este de ajuns sa faci curat prin casa, sa duci gunoiul, sa urci si sa cobori scarile de acasa si de la serviciu, sa mergi pe jos la piata sau sa te ocupi de gradina pentru a slabi sanatos.

Sursa foto:mscareergirl.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului