Fii mai supla in 7 zile: incearca dieta super-rapida!

Dieta si nutritie

#cum sa slabesti #sanatate #sport #fitness #dieta #dieta fara zahar

Fii mai supla in 7 zile: incearca dieta super-rapida!

Dieta saraca in zahar este cel mai simplu mod prin care poti accelera arderea grasimilor, intrucat organismul este fortat sa-si ia energia din depozitele deja existente, de vreme ce nu mai este alimentat cu zahar. Intr-o singura saptamana de dieta, vei observa primele imbunatatiri: esti mai zvelta, ai un tonus de zile mari, te simti mai tanara, nu mai esti obosita tot timpul si ai mai mult chef de miscare.


Daca vrei sa slabesti cu o dieta rapida si sa intineresti, este esential sa respecti cateva reguli de baza. Odata ce te obisnuiesti cu ele, vei incepe sa pierzi in greutate si sa ai un corp mult mai tonifiat, pregatit pentru a intampina asa cum se cuvine primavara.

Regula 1: Consuma in special alimente alcaline

Pentru a-ti regla pH-ul organismului si a inlesni arderea depozitelor adipoase, trebuie sa consumi in special alimente alcaline. Lista alimentelor alcaline este foarte lunga, insa in topul ei se afla legumele proaspete.

Regula 2: Bea cat mai multa apa

Aceasta dieta rapida presupune sa bei intre 2 si 2,5 l de apa pe zi, pentru a contribui mai mult la detoxifierea organismului.

Regula 3: Evita dulciurile

Si nu ne referim doar la zaharul rafinat, pe care il adaugi in cafea, ci si la zaharul din produsele de patiserie, dulciuri, prajituri, biscuiti si din alte alimente procesate.

Regula 4: Fructe cu moderatie

In dieta saraca in zahar este important sa ai grija inclusiv la fructele pe care le consumi. Este adevarat ca sunt foarte sanatoase pentru organism, insa unele dintre ele au un continut ridicat de zahar (fructoza), pe care organismul il transforma in grasime.

Printre fructele pe care trebuie sa le consumi cu moderatie se numara bananele, fructele uscate, mango, ciresele, merele si portocalele. In schimb, poti consuma cu incredere lamaie, lime, capsune, papaya si merisoare.

Regula 5: Evita alcoolul

Alcoolul contine zahar, dar in acelasi timp are o actiune acida asupra organismului si incetineste digestia, de aceea trebuie sa il eviti cu orice pret.

Regula 6: Bea ceai verde si ceai alb

Consumul de ceai verde si de ceai alb este permis in dieta saraca in zahar, deoarece iti furnizeaza antioxidanti. In schimb, nu ai voie sa consumi sucuri de fructe si bauturi carbonatate. Este indicat chiar sa reduci consumul de cafea, iar de specialitatile cu frisca si ciocolata nici nu poate fi vorba. Dieta saraca in zahar poate fi tinuta mai mult de o saptamana, dar ulterior este indicat sa reintroduci treptat zaharul in alimentatie.

Foto: healthrecoverytips.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare