Dieta si nutritie

Energie si vitalitate cu cereale

Cerealele integrale sut cele care nu pierd aboslut nimic din componentele esentiale ale boabelor din care sunt obtinute. Stratul exterior al bobului este bogat in elemente nutritive precum fibre, complexul de vitamine B, minerale, proteine. Cerealele sunt foarte importante pentru sanatate si adeseori recomandate de medici. Un mic dejun sanatos si gustos poate fi alcatuit numai din cereale. Un castron de cerealele cu lapte sau iaurt dimineta, asiguta necesarul de vitamine si elemente nutritive de care are nevoie zilnic organismul. Varietatea de sortimente care exista pe piata in momentul de fata le fac accesibile si pe placul oricui. Cerealele se obtin din porumb, grau, orez, orz si au devenit de ceva vreme alimentul de baza al familiilor din tarile vest europene. Nutritionistii ne recomanda sa consumam cel putin trei portii de cerealele integrale pe zi. In primul rand cerealele sunt sanatoase deoarece nu contin grasimi sau colesterol. Faptul ca sunt bogate in proteine si substante nutritive le face sa fie preferate de cei care vor sa isi mentina sau sa-si recapete energia si vitalitatea. De asemenea cerealele sunt bune pentru cei care doresc sa slabeasca. Desi ar putea parea putin ciudat, explicatia este totusi simpla: cei care manaca cereale consuma mai multe fibre si mai putine grasimi. Cerealele sunt bune pentru a preveni bolile cardiovasculare, diabetul si anumite forme de cancer: regleaza presiunea sangelui, stimuleaza functiile colonului, ajuta la digestie si confera organismului un complex important de vitamine si minerale Avind in vedere gama larga de cereale disponibile, veti fi surprinsi sa aflati cat de usor este sa consumati zilnic mai multe portii de alimente pe baza de . De exemplu:
  • Inlocuiti painea alba cu paine din cereale integrale
  • Alegeti orezul brun sau pastele din grau integral in locul varietatilor albe
  • Experimentati noi retete gustoase pe baza de cereale integrale: adaugati ovaz la retetele de biscuiti si topinguri crocante
  • Incercati sa inlocuiti o parte din faina alba cu faina din cereale integrale

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare