Dieta si nutritie

Efectele sanatoase ale uleiului de masline

Ati vrea sa adaugati un nou ingredient in bucatarie care stimuleaza gustul si imbunatateste de asemena si sanatatea? Atunci introduceti uleiul de masline in toate retetele pe care le gatiti si veti vedea care sunt beneficiile. Uleiul de masline este sanatos din cauza cantitatii ridicate de grasimi mono nesaturate. Testati uleiul de masline pentru ca veti uimiti de toate calitatile pe care le are. Beneficii pentru sanatate
  • Boli cardiovasculare : A fost estimate faptul ca bolile cardiovasculare sunt principala cauza a decesurilor din ziua de azi. De asemenea s-a constatat ca in tarile in care uleiul de masline este foare popular si este un ingredient de baza in bucatariile traditionale, incidenta atacurilor de cord este mai scazuta. Uleiul de masline are rolul de a preveni formarea cheagurilor de sange si ajuta la evitarea excesiva a coagularii sangelui. Consumul de ulei de masline duce de asemenea la scaderea tensiunii arteriale.
  • Diabetul O dieta bazata pe consumul ridicat de ulei de masline este nu numai o buna alternativa in tratarea diabetului, dar de asemenea ajuta la prevenirea si intarzierea instalarii acestei afectiuni.
  • Obezitatea: Uleiul de masline este bogat in calorii la fel ca orice alt tip de uleiuri sau grasimi, dar cercetatorii sustin ca, rata obezitatii este mai scazuta in tarile mediteraniene, care consuma cel mai multulei de masline.
  • Sarcina: Uleiul de masline joaca un rol important in dezvolatrea fatului pe perioada sarcinii. Daca femeile consuma ulei de masline pe perioada sarcinii, vor naste copii care vor avea o greutate foarte normala si o stare psihica excelenta.
  • Pielea : Uleiul de masline este un foarte bun antioxidant, acest lucru contribuind din plin la impiedicarea dezvoltarii unor tipuri de cancer de piele .
  • Cancer: Uleiul de masline contine o grasime mono saturata, care este un acid care are rol protector impotriva efectelor cancerului.
  • Alte beneficii: Mentine metabolismul si contribuie la dezvoltarea oaselor si a creierului, in special la copii. Este de asemenea o sursa importanta de vitamine E. Impiedica procesul de imbatranire datorita antioxidantilor pe care ii contine. Daca vrei sa afli mai multe metode de a-ti mentine sanatatea si frumusetea aboneaza-te la newsletterul Sanatate.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare