Dieta si nutritie

#mituri si adevaruri #dieta #apa #efecte nocive #apa minerala

Efectele nocive ale apei minerale: mit sau realitate?

Efectele nocive ale apei minerale au fost indelung comentate si fac subiectul unor dezbateri in randul consumatorilor. Dar care este de fapt adevarul? Cum alegem ceea ce este mai bun pentru sanatatea noastra? Vom analiza o serie de mituri despre apa minerala si vom vedea care este adevarul.

Miturile apei minerale. Are apa minerala efecte nocive?

1. Apa minerala este nociva pentru persoanele cu hiperaciditate gastrica – FALS!

Apa minerala natural carbogazoasa este extrem de benefica persoanelor care sufera de aceasta afectiune, pentru ca este bogata in calciu si magneziu si poate fi consumata in cure de mineralizare periodice. Cel mai important aspect in acest caz este sa alegeti o apa minerala NATURAL carbogazoasa

2. Apa minerala nu are niciun efect special – este doar o simpla apa – FALS!

Vara, in zilele caniculare apa minerala are efecte benefice pentru organism, fiind un aliat de nadejde impotriva deshidratarii. In plus, apa minerala NATURAL carbogazoasa contine minerale pe care putem intotdeauna sa le procuram din alimentatie. La ce ne ajuta mineralele? Impreuna cu magneziul din apa minerala, acestea sunt raspunzatoare pentru tratarea oboselii, de buna functionare a nervilor, dar si a musculaturii.

3. Apa minerala nu este buna pentru sportivi – FALS!

Apa minerala naturala ajuta la mentinerea hidratarii organismului fara a consuma o cantitate foarte mare. In timpul activitatii fizice, sportivii nu pot consuma cantitati foarte mari de apa, pentru ca nu isi pot continua activitatea fizica cu succes. De aceea, apa minerala consumata in cantitati optime (200 ml la fiecare jumatate de ora), ii ajuta pe iubitorii sportului sa isi refaca stocul natural de saruri, saruri pe care le pierd prin transpiratie in timpul antrenamentelor.

Ce apa minerala sa consumam?

Borsec este o apa minerala puternic mineralizata natural (peste 1.500 mg/l reziduu sec), ceea ce o face potrivita de consumat pentru zilele calduroase de vara. In plus, aceasta suplineste carentele de saruri minerale datorate pierderilor prin transpiratie. În cazul apelor natural carbogazoase, dioxidul de carbon provine din izvor si este sanatos, pe cand apele carbogazificate sunt îmbogatite cu CO2 de fermentatie.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare