Economiseste calorii! 4 sfaturi pretioase pentru a cumpara doar produse sanatoase

Dieta si nutritie

#calorii #dieta #produse sanatoase #economisire calorii

Economiseste calorii! 4 sfaturi pretioase pentru a cumpara doar produse sanatoase

Alimentatia este esentiala pentru sanatate, fara doar si poate. Si nu este o noutate ca ceea ce mancam ne poate aduce kilograme in plus, insa ce putem face pentru a evita sa ne ingrasam? Totul porneste de la ceea ce cumparam atunci cand ne aflam intr-un magazin. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa faci alegerile corecte si sa nu te lacomesti atunci cand te afli in fata vitrinei cu bunatati:

 

1. Evita sa cazi prada tentatiilor

Fa-ti un plan bine stabilit inca de la plecarea de acasa. Propune-ti sa cumperi numai alimente sanatoase si cu cat mai putine calorii. Cel mai util ar fi sa iti intocmesti o lista de cumparaturi si sa nu te abati sub nicio forma de la ea.

Daca intri intr-un magazin cu gandul ca "vad eu ce cumper", cu siguranta vei ajunge la casa de marcat cu un cos plin cu fel si fel de produse mai mult sau mai putin sanatoase. Si pe care, evident, ca nu ai sa le arunci, ci vei sfarsi prin a le manca rand pe rand.

2. Mergi la tinta

Daca ti-ai propus sa cumperi fructe si legume, ce rost are sa dai o raita si pe la bacanie? E adevarat ca este locul care te ispiteste cel mai tare, mai ales daca magazinul are si o bucatarie proprie care emana mirosuri ametitoare de pui la rotisor sau de carnaciori la gratar.

Totusi, daca nu reusesti sa te abtii, cumpara un piept de pui sau un file de peste. Insa tine cont: ai plecat dupa fructe, cumpara fructe si nimic altceva! Nu te mai plimba pe culoare, printre rafturile cu dulciuri. Au ambalaje atragatoare si risti sa cazi in plasa.

Iti vei zice: "Sunt doar cateva jeleuri!" Insa gandeste-te doar cate ore vei fi nevoita sa alergi pe banda pentru a scapa de caloriile acestor jeleuri "nevinovate". Daca totusi ti-e pofta de ceva dulce, cumpara niste biscuiti din cereale sau niste fructe uscate si nicidecum o sticla de suc acidulat. Ia-ti mai degraba un ceai din plante aromate pe care pot sa il bei la fel de bine cald, cat si rece, de la frigider.

3. Pleaca de acasa dupa ce ai mancat

Nu pleca niciodata la cumparaturi pe stomacul gol. De foame ce iti e, vei pofti la tot ce iti iese in cale, fie ca e sanatos, fie ca nu. In schimb, daca ai mancat inainte sa pleci de acasa nu vei mai fi tentata sa pui in cos si cateva bucati de ceafa bine impanata pe care le visezi prajite pe gratar si nici prajiturile proaspat scoase din cuptor nu iti vor mai face cu ochiul.

Exista studii care arata ca cei care merg la cumparaturi dupa ce au mancat cumpara cu cel putin 30% mai putine produse decat cei care merg la shopping infometati.

4. Mergi singura

Incearca pe cat posibil sa te duci singura la cumparaturi. Vei spune ca e greu sa cari sacosele pline pana acasa, dar e un mic secret pe care cu siguranta nu il stiai. Cand suntem singuri cumparam mai putin. Si asta pentru ca nu suntem tentati sa ne consultam cu cel de alaturi si nici sa ne lasam influentati. Daca iei si copiii cu tine te vor trage si spre frigiderele cu inghetata sau spre raionul de patiserie si vei sfarsi prin a cumpara produse pline de calorii, care te vor face sa regreti mai tarziu.

Sursa foto: girlmeetsdebt.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare