Dieta si nutritie

#craciun #dieta #dumnezeu #postul craciunului #dieta si nutritie

Dieta lui Dumnezeu, un mod inedit de a slabi in postul Craciunului

Dieta lui Dumnezeu este cea mai noua metoda de slabire propusa pentru postul Craciunului. Datorita restrictiilor alimentare, chiar mai dure decat cele dintr-un post obisnuit, aceasta dieta da rezultate rapide, dar trebuie urmata pe o perioada scurta de timp. Cunoscuta si sub numele de "Postul lui Daniel", dieta lui Dumnezeu este ideala pentru persoanele care obisnuiesc sa renunte la consumul de produse animale macar o zi pe saptamana, dar si pentru cele care isi doresc sa tina post, sa-si detoxifice organismul si sa slabeasca.

Cum tii dieta lui Dumnezeu

Autoarea dietei lui Dumnezeu este experta in nutritie Susan Gregory. Ea a studiat indelung scrierile biblice din Vechiul Testament, pentru a afla cu ce se hranea profetul Daniel. Asa a descoperit ca, dupa ce a fost capturat de regele Babilonului, proorocul a refuzat sa manance altceva in afara de fructe, legume si cereale.

Asadar, postul lui Daniel sau dieta lui Dumnezeu presupune sa consumi in fiecare zi doar aceste alimente: fructe, legume si cereale. De asemenea, ai voie sa bei apa, dar nu ai voie sa consumi produse pe baza de cofeina, bauturi alcoolice, produse rafinate si zahar.

Deoarece este un regim alimentar restrictiv sau, dupa cum spune autoarea, un post cu mai multe restrictii alimentare, dieta lui Dumnezeu nu ar trebui tinuta mai mult de doua saptamani. Dupa aceasta perioada, poti reveni treptat la alimentatia obisnuita, intai prin introducerea altor alimente de post. Ulterior, poti consuma si alimente de origine animala, dar cu moderatie.

Beneficiile si dezavantajele dietei lui Dumnezeu

Dieta lui Dumnezeu are numeroase beneficii pentru organism, pornind de la faptul ca te ajuta sa slabesti, datorita aportului caloric scazut, si terminand cu scaderea nivelului de colesterol, reglarea nivelului de zahar din sange, ameliorarea durerilor de cap si a crampelor si eliminarea starii de oboseala.

Aceasta dieta din postul Craciunului are si un dezavantaj major: faptul ca nu obtii toate grupele de substante nutritive si te poti alege cu deficiente de vitamine sau minerale. Daca vrei sa tii dieta lui Dumnezeu, este bine sa iei suplimente alimentare, pentru a reface echilibrul mineral din organism.

Crezi ca dieta lui Dumnezeu este potrivita pentru a slabi in postul Craciunului?

Sursa foto:news.co.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare