Dieta si nutritie

#dieta indiana #dieta rapida #cura slabire #dieta

Dieta indiana: Slabeste 8 kilograme in 7 zile

Dieta indiana este una dintre curele de slabire foarte in voga. Aceasta este un regim de detoxifiere care te ajuta sa dai jos 8 kilograme in doar o saptamana.

Regimul pe care trebuie sa il tii este unul destul de usor. Este recomandat ca pe perioada dietei sa nu consum alcool si sa bei cel putin doi litri de apa pe zi.

Prima zi

Prima zi este cea mai dificila, ca la orice dieta, pentru ca este foarte greu sa iti tii in frau poftele. In aceasta zi trebuie sa consumi numai fructe, cu exceptia strugurilor, bananelor, litchi si mango. Celelalte fructe pot fi consumate in orice cantitate.

Ar fi de preferat sa mananci mai mult pepene, lime, portocale, mere, rodii, capsuni si pepene galben. Poti sa mananci si de 20 de ori pe zi, numai sa fie doar fructe!

A doua zi

A doua zi este ziua vegetalelor. Ai voie sa consumi doar legume. Poti manca orictae legume, important este ca acestea sa fie fierte sau crude.

Un singur cartof pe zi e suficient. Nu manca mai multi. Peste legumele pe care le mananci in aceasta zi poti sa pui oregano sau busuioc, pentru un plus de gust.

Ziua a treia

In cea de-a treia zi de dieta poti combina fructele cu legumele. Evita insa cartofii si incearca sa bei cat mai multa apa.  Chiar daca tentatia este mare, incearca sa stai cat mai departe de ispitele culinare si consuma strict ce ai voie.

Ziua a patra

In cea de-a patra zi poti consuma banane: pana la 6 fructe pe durata intregii zile.

De asemenea, poti sa bei patru pahare cu lapte. Cred ca stii ca bananele ingrasa. Ei bine, in aceasta dieta indiana, rolul lor este de a-ti furniza potasiu si sodiu. Cum consumul de sare este redus, bananele iti vor da aceste minerale.

Un bonus ar fi acela ca poti sa bei un bol de supa foarte diluata la una dintre mesele zilei. Fierbe ardei gras, ceapa, usturoi si rosii si bea zeama care rezulta din fierberea acestor legume. Nu uita insa: aceasta supa se bea doar o data pe zi!

Ziua a cincea

In aceasta zi poti consuma rosii, varza si branza de vaci proaspata. Ai voie si bucati de soia. Daca ai chef, fa-ti o supa din toate aceste ingrediente si bea-o. Bea din ce in ce mai multa apa!

In aceasta zi poti sa mananci pana la maximum 6 rosii, dar trebuie sa cresti consumul de apa cu un sfert fara de cum beai pana acum.

Ziua a sasea

In cea de-a sasea zi poti manca varza si branza de vaci, precum si alte legume, dar nu mai ai voie rosii. Niciuna! Legumele iti vor da necesarul de vitamine si fibre. Bea in continuare foarte multa apa.

Ziua a saptea

Ai ajuns la finalul dietei si probabil si schimbarile sunt destul de vizibile. In aceasta zi poti sa bei suc proaspat de fructe, sa mananci o ceasca de orez brun si legume. Nu uita de apa!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare