Dieta si nutritie

# dieta telina #dieta cu telina # dieta usora #dieta rapida #dieta

Dieta-fulger cu telina: Afla cum scapi de kilogramele in plus fara niciun efort!

Dieta cu telina este una dintre cele mai rapide cure de slabire. Aceasta te ajuta sa scapi usor de kilogramele in plus, dar si sa ai o sanatate de fier. 

Telina are are doar 15 calorii la 100 de grame, dar este foarte satioasa, de aceea te ajuta sa te simti mult mai usor satula.  Aceasta leguma este un tonic natural, care iti ridica nivelul de energie, datorita si nivelului mare de fibre. Proteinele au rolul de a hrani muschii, pentru ca organismul sa aiba energie sa arda depozitele de grasimi.

Cum se tine dieta cu telina

Dieta cu telina este una foarte usoara, care da insa rapide surprinzatoare si rapide. Nutritionistii recomanda in primul rand consumul de telina cruda, insa aceasta mai poate fi preparata si sub forma de suc, caci arde rapid grasimile. De asemenea, poti consuma telina si alaturi de alte legume.  

Salata de mere cu telina este o alta reteta care ajuta la arderea caloriilor. Pentru a avea insa rezultate trebuie sa inlocuiesti maioneza cu un dressing din ulei de masline, zeama de lamaie si condimente sau din iaurt grecesc degresat.

Supa de telina este ideala pentru un pranz satios sau pentru o cina usoara. Indicat ar fi sa folosesti o cantitate mica de sare la supa, intrucat telina deja contine suficient de mult sodiu. 

De asemenea, poti consuma cu placere tulpini de telina apio. Se gasesc in aproape toate magazinele, isi pastreza prospetimea timp indelungat si merg de minune cu hummus, unt de arahide si alte legume.

In cadrul acestei diete poti consuma si alte alimente sanatoase precum banza de vaci, iaurtul degresat, carnea de pui, carnea de peste, legumele de sezon, cerealele integrale si fructele.

Mare atentie! Inainte de a incepe o cura de slabire, ar fi indicat sa consulti un medic, deoarece multe dintre diete sunt destul de restritive si te pot priva de aportul a numeroase substante nutritive. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare