Dieta si nutritie

#dieta expres #dieta #nutritie #fitness #cura de slabire

Dieta EXPRES te ajuta sa pierzi 5 kilograme intr-o saptamana

Vrei sa pierzi 5 kilograme intr-o saptamana fara prea multe sacrificii? Incearca sa urmezi Dieta EXPRES, creata de experti in nutritie si fitness si vei slabi fara sa te infometezi.

Dietele drastice pot elimina repede excesul de grasime, dar in acelasi timp pot reprezenta un pericol pentru sanatate. Ideal este sa urmezi un program bine gandit de specialisti, astfel incat sa nu risti nimic. Important este doar sa fii consecvent si sa faci doar foarte mici sacrificii. Iata, asadar, de ce sfaturi trebuie sa tii cont pentru a slabit 5 kilograme in 7 zile:

Bea apa multa si evita bauturile alcoolice si energizantele

Primul lucru pe care il ai de facut pentru a pierde 5 kilograme intr-o saptamana este sa bei multa apa, dar sa eviti berea si orice alt tip de bauturi alcoolice. De asemenea, evita smoothie-urile din fructe dulci si energizantele. Toate acestea contin multe calorii, dar nu tin de foame. Mai bine bea numai apa, care te va ajuta sa elimini excesul de lichide si va accelera metabolismul.

Ce mananci si ce nu

NU: in aceasta saptamana elimina alimentele care provoaca balonarea, precum painea de grau, orezul alb, pastele, dar si pizza. Acesti carbohidrati simpli sunt absorbiti rapid de organism, in scopul de a stimula senzatia de foame, care te va face sa mananci mai mult. De asemenea, evita si dulciurile.

DA: de preferat sunt produsele fabricate din faina de cereale integrale. Trebuie consumate zilnic doua sau trei portii de legume. Sarea, uleiul si condimentele pentru salate se folosesc cu moderatie. La pranz sau cina e de preferat sa se consume o portie de somon proaspat, care va sustine tonusul muscular.

Alege antrenamentele potrivite si fa 30 de minute de cardio pe zi

Slabirea trebuie sa fie insotita de exercitii fizice. De aceea, este bine sa iti alegi tipul de antrenament potrivit pentru tine. Fa zilnic cel putin jumatate de ora de sport, eventual jogging sau mergi la zumba, spre exemplu. Cel mai important lucru este sa fii consecvent pentru a arde in jur de 300 de calorii. Inainte de a te apuca de exercitii, rasfata-te cu o ceasca de cafea, astfel incat sa obtii energia de care ai nevoie pentru a-ti duce la indeplinire antrenamentul.

Dormi mai mult

Poate parea greu de crezut, insa pentru a pierde in greutate este important sa te odihnesti bine. Rasfata-te cu cel putin o jumatate de ora in plus de somn in fiecare noapte. E important sa dormi cel putin sapte ore.

Fa sex in fiecare seara

Evita scuzele de genul: ma doare capul. Sexul ofera o stare de spirit buna, deoarece ajuta la eliberarea de endorfine si ne face sa ne simtim mai relaxati. De asemenea, ajuta la arderea caloriilor: aproximativ 140 de calorii in jumatate de ora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului