Dieta Djokovic este o dieta devenita celebra dupa ce jucătorul de tenis a constatat că randamentul său a scăzut. Djokovic a făcut din această dietă un stil de viață permanent. Beneficiile au urmat rapid. In decurs de 12 luni, era mai sănătos, mai alert, mai energic. Se putea concentra mai ușor.
Dieta Djokovic: meniul pe zile
Prima zi
Micul dejun:
Primul lucru pe care îl face jucătorul când se trezește este să bea apă. Apoi, mănâncă două linguri de miere; muesli (inclusiv ovăz organic fără gluten, afine, stafide, semințe de dovleac sau floarea-soarelui și migdale)
Gustare la mijlocul dimineții (dacă este necesar): Pâine fără gluten sau biscuiți cu avocado și ton
Prânz: Salată verde, paste fără gluten primavera (paste de orez cu dovlecei, sparanghel, roșii uscate la soare și brânză vegană opțional)
Gustare la mijlocul după-amiezii: Mere cu unt de caju; pepene
Cina: salată caesar (varză, Kale, fenicul, quinoa și nuci de pin) plus sos, hamsii sau sardine; supă minestrone; file de somon cu roșii la grătar
Ziua a doua
Micul dejun:
Primul lucru pe care îl face jucătorul când se trezește este să bea apă. Apoi, mănâncă două linguri de miere; banană cu unt de caju; fructe.
Gustare la mijlocul dimineții (dacă este necesar): Pâine prăjită fără gluten cu unt de migdale și miere.
Prânz: Salată mixtă: salată verde, tăieței fără gluten, ardei gras roșu, rucola, caju și frunze de busuioc, sos vinaigret picant.
Gustare la mijlocul după-amiezii: Baton cu fructe și nuci; fructe.
Cină: Salată nicoise de ton (fasole verde, fasole cannellini, rucola, ton, ardei roșu, roșii și năut conservat), supă de roșii, roșii la grătar.
Ziua a treia
Micul dejun:
Primul lucru pe care îl face jucătorul când se trezește este să bea apă. Apoi, mănâncă două linguri de miere; ovăz fără gluten cu unt de caju și banane; fructe.
Gustare la jumătatea dimineții (dacă este necesar): hummus de casă (inclusiv naut și sos de soia fără gluten) cu mere, alte crudități.
Prânz: Salată mixtă-verde, paste fără gluten cu pesto (paste de orez, nuci și frunze de busuioc)
Gustare la mijlocul după-amiezii: Avocado cu biscuiți fără gluten; fructe.
Cina: Salată proaspătă de verdețuri mixte cu avocado și dressing. Supă de morcovi și ghimbir. Pui rotisat cu lămâie.
Sursa foto: revista velvet