Dieta si nutritie

#dieta de slabit #dieta disociata #cura de slabire

Dieta disociata

A starnit o sumedenie de controverse, insa continua sa atraga noi adepti. Este vorba de dieta de slabire disociata care primeste aprecieri din partea multor persoane deoarece le permite sa manance oricat fara sa calculeze si cantareasca alimentele, dar critici din partea altora care o considera complet dezechilibrata.


Principiul de baza


Dieta disociata se bazeaza pe principiul ca alimentele consumate individual nu ingrasa, ci combinatiile dintre acestea. De exemplu, poti sa mananci friptura si cartofi prajiti , dar separat, si nu la aceeasi masa, deoarece aceasta asociere este periculoasa pentru silueta. Alternezi alimentele in fiecare zi: o zi legume, o zi fructe, o zi lactate etc.
Acest regim este indicat in special persoanelor pentru care restrictia cantitativa a alimentelor reprezinta o problema reala.

De retinut: pentru ca rezultatele pozitive sa se vada trebuie ca aceasta dieta de slabit sa fie tinuta timp de cateva saptamani, pentru fiecare zi fiind stabilit cate un aliment.

 

Avantajele dietei disociate

 

Pierderea kilogramelor survine usor. Consumand doar un singur produs intreaga zi, apare saturatia si apetitul incepe sa se diminueze. Impresia de satietate pe care o declanseaza dieta disociata mancand un singur aliment la fiecare masa, antreneaza in scurt timp un efect de „dezgust”, ceea ce duce la diminuarea gustarilor.
De asemenea, unul dintre plusurile acestei diete este si faptul ca intr-o zi poti sa mananci din alimentele care iti plac cat vrei de mult, fara sa-ti faci probleme.

 

Dezavantajele regimului de slabit disociat

 

O astfel de dieta alimentara antreneaza evident carente de vitamine periculoase pentru sanatate, ceea ce duce la aparitia oboselii, anemiei, probleme ale pielii etc. Fara un aport suficient de proteine, incepe sa se piarda masa musculara.

Efectul yo-yo sau bumerang este de cele mai multe ori aproape inevitabil. In zilele in care se consuma doar legume sau fructe si lipsesc proteinele, organismul resimte o oboseala puternica. La copii de exemplu, aceasta dieta de slabit poate provoca tulburari de crestere.

Din pacate, dieta disociata este monotona si dificil de urmat pe o perioada de timp sau cand mergi in vizita, concediu etc.

De retinut: dieta de slabire disociata nu se bazeaza pe nicio cercetare stiintifica. Grasimile, fainoasele sau proteinele sufera aceleasi procese digestive, indiferent ca sunt consumate impreuna sau separat.

 

Programul dietei de slabit disociate pentru o saptamana

 

  • Luni: fructe
  • Marti: peste
  • Miercuri: oua
  • Joi: lactate
  • Vineri: paste fainoase
  • Sambata: legume
  • Duminica: carne
Atentie: Inainte de a urma o dieta de slabit, este recomandat sa cereti sfatul medicului nutritionist!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare