Dieta si nutritie

# dieta dovlecei #dieta usoara #dieta vara #dieta #cura de slabire

Dieta de vara cu dovlecei. Scapa fara efort de kilograme!

Vara este cel mai bun moment pentru a slabi. Legumele si fructele se gasesc din belsug, iar tu poti scapa de kilogramele in plus fara prea mult efort. 

In acest sezon estival, iti propunem o dieta simpla si foarte rapida cu dovlecei. Aceste legume sunt recomandate pentru pierderea in greutate deoarece contin foarte multa apa, fibre alimentare, dar sunt si o sursa buna de energie, pentru sustin metabolismul si previn tulburarile digestive. 

Dovleceii au un aport caloric foarte mic, mai exact 15 calorii la 100 de grame. Dincolo de calorii, dovleceii furnizeaza organismul multe alte substante fantastice: vitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, acid folic), vitamina C, potasiu, magneziu, calciu si fosfor.

Cum se consuma dovleceii

Poti consuma dovleceii in stare cruda, in salate prospete si revigorante, la gratar sau fripti usor in tigaie cu putin ulei de masline, sare, piper si usturoi. Supa de dovlecei este si ea un preparat delicios, satios si benefic pentru silueta ta.

Recomandat este ca dovleceii sa fie cat mai putin gatiti, pentru a profita de toate mineralele si vitaminele pe care acestia le ofera. 

Dovleceii nu pot fi consumati singuri in dieta decat pe o perioada scurta de timp - maximum 7 zile, pentru a nu aparea carente de minerale si alte substante nutritive in organism.

Pe parcursul celor 7 zile de dieta redu cat poti de mult consumul de carbohidrati rafinati, adica paine alba, orez alb, paste obisnuite, sucuri carbogazose si dulciuri, printre altele. 
In schimb, poti consuma cat mai multe legume si fructe si respecta cele 3 mese principale ale zilei, si cei 2 l de apa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare