Dieta si nutritie

#diete de slabit rapid #dieta slabit 10 kg #program de slabit #dieta slabit

Dieta de slabit rapid 10 kilograme! Cum sa obtii silueta de vis pentru vacanta la plaja

Vrei sa arati perfect in costum de baie si sa faci durori pe plaja? Esti in cautarea unei diete de slabit rapid 10 kilograme? Poti reusi acest lucru cu ajutorul unui program de slabit sanatos, adica prin schimbarea catorva obiceiuri alimentare. Atfel poti urma o dieta de slabit pentru a pierde 10 kilograme intr-o luna, fara sa apelezi la diete de slabit rapid drastice care-ti pot pune sanatatea in pericol.

 

Schimba-ti obiceiurile alimentare

Obiceiurile alimentare sunt primele pe care trebuie sa le schimbi daca vrei sa slabesti rapid 10 kilograme si sa te mentii in forma. Mesele tale trebuie sa includa alimente cat mai proapete, gatite in casa, pentru a sti cu exactitate ce contin. O dieta de slabit rapid trebuie sa fie una echilibrata care sa te ajute sa slabesti fara sa te infometezi, dar si sa te mentii in forma dupa aceea.

Alimente la care trebuie sa renunti

Pentru a slabi 10 kilograme intr-o luna, dar si pentru a avea o sanatate de fier, este important sa renunti al cateva alimente daunatoare siluetei si sanatatii. Printre acestea se afla zaharul, carbohidratii simpli (produse de patiserie, paine alba, etc), precum si alimentele procesate. Desi pare tentant sa cumperi un semi-preparat pe care doar sa-l termini de gatit acasa, acestea contin, de cele mai multe ori, cantitati mari de sare, zahar, grasimi, dar si temutele E-uri. Acestea nu sunt benefici in nicio dieta, cu atat mai putin in cazul unei diete de slabit rapid.

Mananca la ore fixe

Pentru o dieta de slabit 10 kilograme este important sa mananci la ore fixe. Orele ti le poti stabili tu, in functie de programul pe care-l ai si de ora la care te trezesti. Tine cont doar de cateva aspecte esentiale:

  • Micul-dejun trebuie luat in prima ora de la trezire! Nu mai tarziu!
  • Intre micul dejun, prima gustare, pranz, a doua gustare si cina, trebuie sa treaca  minim doua ore si maxim trei.
  • Cina, care este si ultima masa, trebuie servita cu trei ore inainte de ora somnului.

Consuma multe legume

dieta slabit rapid 10 kilograme FOTO: pexels.com

O dieta slabit 10 kilograme rapid trebuie sa se bazeze pe o alimentatie bogata in legume. Legumele au putine calorii, contin fibre, imbunatatesc digestia si ofera senzatia de satietate pentru o perioada indelungata. Poti consuma fara probleme, pana la 200-300g de legume precum broccoli, conopida, vinete, dovlecei, varza, spanac, sparanghel, fasole verde, si multe altele. Atentie insa! Legumele trebuie preparate fara grasimi, prin fierbere, gatire al abur, fripte sau la cuptor. De asemenea, mai pot fi consumate crude, in salate.

Consuma proteine

Este important sa consumi proteine daca doresti sa slabesti sanatos. Proteinele le poti lua fie din surse animale (oua, branza slaba, iaurt, carne), fie din surse vegetale (naut, mazare boabe, mazare galbena, linte, fasole rosie sau neagra, tofu, soia).

Indiferent ca de tipul de dieta aleasa, este indicat sa consumi preparate din carne de maxim trei ori pe saptamana. De asemenea, proteinele animale trebuie evitate la cina deoarece sunt mai geu digerabile. Opteaza in schimb pentru proteine de origine vegetala cand vine vorba despre cina. 

Consuma doar carbohidrati sanatosi

Carbohidratii se impart in doua categorii: buni si rai. Cei rai sunt cei care includ produsele de patiserie, faina alba, cartofii etc. Cei buni, mai sunt numiti si carbohidrati sanatosi si pot fi consumati cu incredere in timpul unei diete de slabit rapid, desigur, in cantitati moderate.

Prin urmare, daca vrei sa urmezi o dieta de slabit 10 kilograme consuma carbohidrati precum; paine integrala, lipie sau totilla integrale, orez integral, paste integrale, quinoa, hrisca, grau spelta fiert, sau cartofi dulci.

Bea multa apa

dieta slabit rapid 10 kilograme FOTO: pexels.com

Este foarte important sa conumi cat mai multa apa daca vrei sa slabesti. Apa ajuta la imbunatatirea digestiei si la eliminarea toxinelor din organism. In plus, prin consumul moderat de apa ajuti la o buna functionare a organelor.

O perosana care isi doreste sa slabeasca trebuie sa consume minim 40-50 de ml de apa pe kilogram corp. Adica, o persoana care cantareste 70 de kilograme trebuie sa consume zilnic minim 2,8 - 3,5 litri de apa.

Este de evitat sa consumi alte lichide, iar cafeaua este indicat sa fie inlocuita cu un ceai verde.

De asemenea, este important ca inainte de micul dejun sa consumi o cana de apa calduta cu putina zeama de lamaie.

Ohihneste-te suficient

Odihna este esentiala in procesul de slabire. O persoana adulta trebuie sa doarma in fiecare noapte minim 7-8 ore pentru a se odihni. Orele de somn recuperate in weekend nu se pun. Odata ce pierzi una sau mai multe ore de somn intr-o noapte, organismul resimte stresul acumulat si incepe sa-si faca depozite de grasime pentru a avea energie.

Fa sport

Miscarea este esentiala pentru o viata sanatoasa, dar si pentru a slabi rapid 10 kilograme. Iar vestea buna este ca oricine poate avea acum acces la antrenamente, cu doar un click distanta, daca nu isi permite un abonament la sala. Pe Youtube poti gasi o multime de antrenamente pentru diferite clase de sport, la intensitatile potrivite tie. Trebuie doar sa vrei sa aloci macar 20-30 de minute pe zi pentru a face miscare.

Greseli de evitat

dieta slabit rapid 10 kilograme FOTO: pexels.com

Dietele sunt percepute de cele mai multe persoane ca o corvoada. Acestea trebuie percepute in schimb, ca un stil de viata, care trebuie mentinut pentru totdeauna. O dieta de slabit 10 kilograme nu o tii pentru o saptamana ca apoi sa revii la obiceiurile de dinainte. Trebuie sa fii constant si sa faci aceste schimbari in alimentatie pentru tot restul vietii.

O alta greseala pe care o fac multi este sa gandeasca “cum am slabit 10 kilograme renunt la un anumit lucru/ imi fac poftele si mananc o pizza”. Este total gresit! Odata ce ajungi la un anumit numar de kilograme, daca vrei sa slabesti in continuare trebuie sa urmezi acelasi patern. Nu este indicat sa te abati de la drum, deoarece odata ce calci stramb vei avea tendinta sa faci acelasi lucru mult mai des. De asemenea, daca ajungi la greutatea dorita, nu trebuie sa renunti la dieta de slabit 10 kilograme ci sa urmezi in continuare o dieta sanatoasa pentru a nu ajunge la efectul yo-yo.

Surse foto: pexels.com 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare