Dieta si nutritie

#dieta cu patrunjel #dieta #alimentatie #patrunjel

Dieta cu patrunjel te ajuta sa ai o silueta supla in aceasta vara

Vrei sa ajungi la silueta dorita si sa fii pregatita pentru laja? Incearca dieta cu patrunjel. Aceast ingredient aparent banal are multiple beneficii pentru sanatate.

 

Patrunjelul nu este doar extrem de hranitor si satios dar are efect detoxifiant (este diuretic si elimina toxinele), combate retentia apei din organism, dar si balonarea. Mai mult, patrunjelul contine o multime de vitamine si minerale esentiale pentru organism. Printre acestea se numara vitaminele A, B, C, K, dar si minerale precum fier si potasiu.

Dieta bazata pe patrunjel este foarte sanatoasa si hranitoare si nu expune organismul niciunui stres sau pericol, asa cum fac multe alte diete rapide si drastice.

In ce consta dieta cu patrunjel

In primul rand trebuie sa bei zilnic sud de patrunjel pe care-l prepari astfel:

Ai nevoie de:

  • 2 legaturi de patrunjel tocat marunt
  • 3 linguri de suc de lamaie 
  • 1 mar taiat cubulete
  • 1 tulpina de telina (cellery)
  • 150g de castraveti tocati marunt
  • 1/4 lingurita de pudra de ghimbir
  • doua cani de apa plata

Adauga toate ingredientele intr-un blender si mixeaza-le pana obtii o compozitie omogena. Din cantitatile date vei obtine doua portii de suc. Acesta se consuma pe parcursul unei zile intregi.

Dupa ce te revigorezi dimineata cu o parte din sucul obtinut, nu trebuie sa uiti sa consumi mancare sanatoasa pe tot parcurusl zilei, fara a te infometa. Ideea este sa consumi cat mai mult patrunjel posibil. Ai nevoie de trei mese principale pe zi si doua gustari.

Elimina din alimentatie orice preparat procesat, renunta la zahar, conserve de orice fel, si la fainoase. Consuma cat mai multe legume proaspete, iar ca proteine poti consuma oua, branza slaba, iaurt sau alte proteine vegetale.

Poti consuma tabbouleh, o salata de patrunjel cu specific libanez, care contine trei sferturi patrunjel si un sfert rosii tocate marunt. Adauga apoi putin bulgur hidratat, iar la final asezoneaza dupa gust cu sare si zeama de lamaie.

De asemenea, poti adauga cat mai mult patrunjel in orice tip de preparat de la supe, omlete, legume la cuptor, salate.

De asemena, nu uita sa consumi zilnic minim doi litri de apa.

Sursa foto: pexels.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.