Chefirul este un aliment cu multe proprietati benefice pentru digestie si organism, in general. Pe timp de vara este cu atat mai pretios, pentru ca iti racoreste simturile si iti accelereaza metabolismul.
Acest tip de lapte, fermentat, contine bacterii benefice, drojdie, tiamina, biotina, vitamina B12, calciu, acid folic si vitamina K2.
Proteinele din chefir sunt digerate rapid de corp si, pe langa continutul de proteine, acesta este imbogatit cu minerale esentiale pentru corp, precum calciu, magneziu si fosfor.
Unele studii in domeniu sugereaza ca un consum bogat de chefir poate preveni dezvoltarea tumorilor si le inhiba evolutia.
Cum se tine dieta cu chefir
Este indicat sa mananci in fiecare zi la fel, dar nu mai mult de cinci zile, pentru ca-ti poti destabiliza usor organismul, scrie clickpentrufemei.ro.
Iata care trebuie sa fie meniul zilnic.
- Mic dejun: un pahar cu chefir si o felie de paine prajita;
- Gustarea de dimineata: 100 g de fructe si un pahar de chefir;
- Pranz: serveste o salata de legume si un pahar de chefir;
- Cina: un pahar de chefir si 100 g de fructe nu foarte dulci;
- Gustarea de seara: 100 g de branza si un pahar de chefir;
- Inainte de culcare: un pahar cu chefir.