Consumat in mod regulat, sub forma de ceai, chimenul contribuie la scaderea in greutate prin arderea grasimilor, in special in zona abdomenului. Chimenul intensifica metabolismul, crescand cu pana la 25% capacitatea organismului de ardere a grasimilor.
In acelasi timp, chimenul contribuie la imbunatatirea procesului digestiv si la cresterea imunitatii, are capacitati diuretice, antispastice, astringente, expectorante si vermifuge.
Cum prepari ceaiul de chimen
Pune la fiert 4 cani de apa. Cand apa clocoteste adauga 4 linguri de seminte de chimen si lasa ceaiul sa fiarba inca 5 minute. Ia-l de pe foc si mai lasa-l la infuzat timp de 5 minute.
Ceaiul se poate bea atat cald, cat si rece, de 3-4 ori pe zi.
Atentie! Chimenul poate fi toxic in doze mari, asadar nu depasi doza recomandata.
Consumul excesiv de ceai de chimen poate avea efecte negative asupra sistemului digestiv, cauzand spasme.
De asemenea, ceaiul de chimen dulce nu este recomandat femeilor insarcinate sau persoanelor care sufera de epilepsie.