Dieta si nutritie

#alimentatie echilibrata #alimentatie sanatoasa

De Ziua Internationala a Alimentatiei, elevii au invatat ce inseamna o alimentatie sanatoasa si echilibrata

 

Ziua Internationala a Alimentatiei este sarbatorita anual pe 16 octombrie. Anul acesta elevii din Romania au avut prilejul de a invata ce inseamna o alimentatie sanatoasa si echilibrata, precum si cum ar trebui sa arate o farfurie nutritiva.

De 8 ani consecutivi, Smithfield Romania pastreaza traditia de a marca anual Ziua Internationala a Alimentatiei.

“Situatia generata de pandemia cu care se confrunta intreaga lume ne-a determinat sa alegem o noua modalitate prin care sa continuam implementarea programului. In acest an, am pregatit un clip video interactiv care sa prezinte regulile de baza pentru o alimentatie corecta si un stil de viata sanatos, precum si detalii despre tipul si rolul vitaminelor.”, au declarat reprezentantii Smithfield Romania.

Beneficiarii acestui clip video au fost elevii din claselele I-VIII din peste 60 de comunitati din judetele Timis si Arad.

Smithfield Romania isi propune, dincolo de obiectivele legate strict de business, sa investeasca si sa se implice in dezvoltarea comunitatilor locale in care isi desfasoara activitatea. Derularea acestei campanii incurajeaza un stil de viata sanatos, un concept pe care il dorim prioritar in educatia scolara, inca din primii ani de scoala.

 

Ziua Internationala a Alimentatiei

Adunarea Generala ONU a decis, in 1980, marcarea Zilei Mondiale a Alimentatiei, considerand ca „alimentatia este o nevoie fundamentala a omului si o conditie necesara supravietuirii si prosperitatii fiintei umane”. Astfel, in fiecare an, in 16 octombrie, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) sarbatoreste Ziua Mondiala a Alimentatiei. Aceasta zi este sarbatorita in prezent in peste 150 de tari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare