Dieta si nutritie

# nutrienti peste # fier peste #concum peste # beneficii peste

De ce trebuie sa mananci peste. Beneficii pentru sanatate

Pestele este o sursa importanta de nutrienti si contribuie la o buna sanatate, dar si ajuta la mentinerea siluetei. De ce ar trebui sa consumam mai mult peste? Iata cateva motive importante:

Peștele este alternativa ideală la alte tipuri de carne, asigurând o alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional. Sursă excelentă de proteine de calitate, acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) și minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu), peştele oferă o bună valoare nutritivă și un aport echilibrat de grăsimi.  

Grăsimile din seria acizilor grași esențiali omega 3 sunt principalul motiv pentru care ar trebui să consumăm pește mai des. Acestea se găsesc mai ales în carnea de pește oceanic de apă rece (macrou, hering, somon, cod, ton, sardine, șprot), previn îmbătrânirea precoce și protejează sistemul nervos. 

Potrivit studiilor, buna funcționare a creierului depinde într-o mare măsură de aportul de fosfor și, implicit, de consumul de pește. Cercetătorii au constatat că acizii grași polinesaturaţi, care se găsesc în carnea de pește, previn deteriorarea celulelor creierului și ajută memoria, scăzând semnificativ riscul de a dezvolta boala Alzheimer.  

Și bolile cardiovasculare au o incidență mai mică în rândul celor carte consumă pește în mod regulat. Acizii grași esențiali contribuie la scăderea nivelului de colesterol, împiedică asimilarea altor grăsimi nesănătoase în organism și previn înfundarea arterelor, scăzând tensiunea arterială și riscul de aritmii.                  

Peștele conține și vitamina D, esențială în absorbția și fixarea calciului în oase. Fierul este o altă substanță minerală pe care o găsim în carnea de pește, mult mai bine absorbit decât cel din vegetale. Gradul de absorbție crește și mai mult dacă adăugăm puțină lămâie, combinația devenind un asociat de nădejde în lupta împotrivă anemiei.  

Iar daca nu avem la dispozitie peste proaspat, putem opta pentru cel la conserva. Exista o varietate uriasa pe piata, iar conservele Eva se numara printre ele. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare