Dieta si nutritie

# zahar capsuni # beneficii capsuni #capsuni #capsune

De ce sa nu presari niciodata zahar peste capsune

Incepe sezonul capsunelor, iar foarte multe persoane fac o greseala uriasa atunci cand le consuma: presara peste ele zahar, pentru a fi mai dulci. 

Medicii spun insa ca este un obicei nociv pentru sanatate si ca aceste fructe ar trebui consumate proaspete, ca atare. Capsunele au numeroase beneficii pentru sanatate si previn aparitia a numeroase afectiuni. Ele sunt bogate în vitamina C, potasi, mangan, fibre şi antioxidanţi. Căpșunele ar trebui consumate fără zahăr presărat pe ele.

Aceste fructe conţin substanţe antioxidante, antocianinele şi elagitaninele, care dispar în produsele conservate ca cerealele sau hrana pentru copii.

"Din acest motiv căpşunile se consumă proaspete. Ele conţin o cantitate mare de vitamina C (la acelaşi volum de exemplu 100 de grame de căpşunii cantitatea de vitamina C e dublă faţă de portocale). Mai conţin vitaminele: E, B1, B6, K, P, antioxidanţi şi acid- folic indispensabil pentru femeile gravide, întrucât contribuie la dezvoltarea fătului. Căpşunile consumate proaspete au un efect benefic în menţinerea integrităţii ţesuturilor, părului, unghiilor şi pielii", spune medicul nutriționist Dan Merişca, potrivit Adevărul.

Ideal este să fie consumate proaspete, însă şi congelate îşi păstrează din proprietăţi.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.