Dieta si nutritie

#dureri articulare #dureri de cap #vremea #starea vremii #migrene #deshidratare #depresie

De ce ne simtim rau din cauza vremii

Schimbarile bruste de temperatura, ploile sau lipsa soarelui mai multe zile la rand pot fi inamicii tai. Si asta nu pentru ca trebuie sa cari umbrela cand mergi la serviciu sau nu poti sa te coafezi din cauza vantului puternic, ci pentru ca iti pot influenta semnificativ starea de sanatate. Iata cum te pot afecta schimbarile climatice:

Furtunile, responsabile de aparitia migrenelor

Exista persoane al caror organism poate "simti" cand se apropie o furtuna. Acestea sufera de migrene, ce nu pot fi tratate cu niciun calmant, explica medicul american Cathleen London, pentru 7online.com. Insa imediat dupa ce trec tunetele, fulgerele si ploaia, durerea de cap dispare.

Frigul, mana in mana cu depresia

Depresiile, dar si starile de anxietate si de nervozitate sunt mai frecvente pe vreme friguroasa, cand soarele straluceste mai putin pe cer, iar zilele sunt mai scurte, cum este cazul lunilor de iarna. Asa se explica si rata mai crescuta a sinuciderilor in aceste perioade, explica biometeorologul american Grady Dixon, citat de weather.com.

Starea proasta provocata de vremea inchisa este cunoscuta in termeni medicali drept tulburare afectiva sezoniera -SAD. Tratamentul consta de obicei in bai de lumina si in administrarea de antidepresive, la recomandarea medicului.

Umiditatea accentueaza durerile articulare

O atmosfera umeda, dar si frigul accentueaza durerile de articulatii. Si variatiile de presiune atmosferica aparute inaintea unei furtuni pot cauza dureri articulare. Studiile arata ca afectiunile inimii, precum infarctul si angina pectorala, dar si accidentele vasculare sunt mai frecvente dupa episoade de racire a vremii, dar si de cresteri bruste de temperatura.

Canicula produce nervozitate

Temperaturile caniculare sunt si ele surse de neplaceri. Aerul cald si umed poate cauza probleme respiratorii si pot duce la deshidratare. Si pentru persoanele care sufera de afectiuni ale inimii, canicula este o adevarata problema e poate cauza cresterea tensiunii arteriale.

Totodata, vara, din cauza temperaturilor caniculare, unii oamenii tind sa devina mai nervosi si mai agresivi, potrivit lui Nancy Molitor, profesoara specializata in stiinta comportamentala la Northwestern University Feinberg School of Medicine, din Chicago, SUA. Pentru 2% dintre cei studiati caldura si umiditatea verii sunt "aproape imposibil de suportat", ei suferind de o "varianta de vara a tulburarii afective sezoniere".

Sursa foto: imgkid.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare