Dieta si nutritie

#dieta #dieta slabit #dieta si nutritie #regim slabit

Cum te asiguri ca dieta ta functioneaza

Doresti sa scapi de kilogramele acumulate in plus si nu stii pentru ce dieta sa optezi? Nimic mai simplu! Tine cont de sfaturile pe care ti le vom oferi si vei fi surprinsa sa constati ca exista trucuri menite sa stimuleze eficienta oricarei diete.

Consuma doar alimente bogate in vitamine si incearca sa reduci consumul de grasimi deoarece acesta furnizeaza de doua ori mai multe calorii decat carbohidratii si proteinele. Pentru ca pierderea kilogramelor sa fie de durata, nutritionistii recomanda consumul cu moderatie al alimentelor bogate in principii nutritive, dar cu un continut scazut in grasimi si calorii.

Exista o serie de trucuri care te pot ajuta in proiectul de scadere in greutate, dar si la imbunatatirea considerabila a metabolismul. Antioxidantii si vitaminele prezente in fructele si legumele proaspete pot ajuta la reducerea aportului de calorii si la eliminarea toxinelor, asa ca nu ezita sa le incluzi in dieta.

1. Nu renunta la micul dejun

Renuntarea la micul dejun in speranta pierderii rapide in greutate este, cu siguranta, o conceptie total eronata, pe care multi sunt tentati sa o aplice in cazul in care nu sunt prea mandri de silueta lor. Dieteticienii sustin ca o gustare delicioasa in prima ora dupa trezire poate stimula functionarea metabolismului, acesta fiind cel mai bun moment al zilei de ardere a caloriilor.

2. Gateste pastele preferate tinand seama de restrictiile impuse de dieta

Daca iti plac pastele, nu va trebui sa le elimini in totalitate din planul zilnic de dieta. Este suficient sa optezi pentru acele sosuri cu un continut scazut in calorii. Renunta la sosurile cu unt, smantana , maioneza si alege pastele in sos Marsala sau pastele cu scoici in sos de rosii intrucat au putine calorii si sunt foarte gustoase.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare