Dieta si nutritie

#slabit dupa 40 ani #dieta usoara #slabit #cura de slabire

Cum slabesti dupa 40 de ani. Sfaturi utile

Multe femei sunt convinse ca odata ce au implinit varsta de 40 de ani nu vor mai fi capabile sa slabeasca si sa capete o silueta frumoasa. In realitate, cu unele masuri de precautie in ceea ce priveste alimentatia si cu putin exercitiu fizic se poate piede in greutate fara prea multe dificultati si dupa 40 de ani.

Odata cu inaintarea in varsta, metabolismul incetineste si este din ce in ce mai dificil sa dai jos kilogramele in plus. Totusi, nu este imposibil, chiar daca asta presupune o serie de sacrificii. Dificultatile de a pierde in greutate dupa 40 de ani sunt deseori rezultatul conditionarii psihologice, al descurajarii. De aceea e important ca inainte de toata sa lucram la educarea mentalului, sa ne convingem pe noi insine ca putem. Avand o motivatie dublata de convingerea ca se poate, jumatate din drum este ca si parcurs.

Dieta si miscare

Atunci cand scade activitatea fizica, si metabolismul incepe sa incetineasca si trebuie sa intervenim prin cresterea consumului de energie, adica prin cresterea activitatii fizice. O dieta restrictiva nu face deloc bine. Pentru a mentine metabolismul activ sunt necesare cinci mese pe zi, iar ideal ar fi sa nu lasi sa treaca mai mult de 4 ore intre mese.

Pentru a grabi metabolismul, avem nevoie de activitate fizica regulata. Chiar si 30 de minute de mers in ritm alert sunt suficiente zilnic. Se mai pot practica sporturi precum ciclismul, pilates, dar si zumba sau kangoo jmaps, daca starea fizica iti permite. Yoga este apreciat, intrucat ajuta la oxigenarea tesuturilor datorita tehnicilor de respiratie practicate si permite tonifierea muschilor facandu-i mai elastici.

Slabitul la 40 de ani

Ca sa poti slabi sanatos si rapid, va trebui sa renunti la cateva obiceiuri pe care le considerai pana nu demult inofensive.

Fara zahar. Zaharurile reprezinta unul dintre principalii dusmani ai slabitului, intrucat ii induc corpului nevoia constanta de a manca. Pentru a-ti mentine greutatea sub control trebuie, asadar, sa reduci consumul de dulciuri. Atentie si la zaharurile „ascunse”, cu care sunt pline bauturile carbogazoase si sucurile de fructe. Daca nu rezisti fara un desert, inlocuieste-l cu o mana de migdale, care au numeroase proprietati benefice, cu nuci, alune, fistic sau alte soiuri de fructe uscate. Aceste alimente contin multe grasimi sanatoase si sunt bogate in Omega-3 si Omega-6.

Multi antioxidanti. Dupa 40 de ani e bine ca aportul de antioxidanti sa fie cat mai mare. Nu doar ca ajuta la slabit, dar sunt un aliat puternic pentru sanatatea ta, intrucat ajuta la lupta impotriva actiunii radicalilor liberi, care sunt principalii responsabil de imbatranire. Antioxidantii au si proprietati antiinflamatorii si antivirale, protejeaza impotriva afectiunilor cardiovasculare si au efecte antitumorale. Ii gasesti in afine, mure, zmeura, cirese, prune, mere, struguri negri, varza, dovleac, morcovi, spanac si ardei.

Condimente din plin. Un alt secret pentru a pierde in greutate dupa varsta de 40 de ani este sa folosesti foarte multe condimente, chiar si ca substitut pentru sare care provoaca retentia de lichide. Unele condimente au si efecte benefice asupra sanatatii: turmericul, de exemplu, are proprietati antiinflamatorii si este considerat un adjuvant in curele de slabire. Il poti folosi pentru a da savoare mancarurilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului