Dieta si nutritie

#dieta #slabit #activitate fizica #carbohidrati #efect yo-yo

Cum sa te feresti de efectul Yo-Yo dupa ce termini o dieta

Efortul de a da jos kilogramele acumulate din cauza unui stil de viata haotic cu ajutorul diverselor diete este anulat de tentatiile alimentare periculoase in fata carora nu poti rezista dupa ce ai terminat de tinut regimul. In acest mod, kilogramele in plus revin de parca ar fi fost acolo dintotdeauna. Acest lucru inseamna ca ai un stil alimentar nesanatos si iti supui organismul la asa-numitul efect Yo-Yo. Citeste cum scapi de pericolul ingrasarii dupa ce ai terminat cu succes o dieta de slabit!

Specialistii in nutritie afirma ca principala problema a celor care isi supun organismul la efectul Yo-Yo este faptul ca nu continua sa mentina un stil de viata echilibrat si o alimentatie sanatoasa chiar si dupa ce au dus la capat o anumita dieta.

Astfel, organismul tau este supus unor fluctuatii de greutate care iti pun in pericol sanatatea. Trebuie sa stii ca dieta este un stil de viata ce trebuie sa dureze pentru totdeauna, nu doar pentru cateva saptamani sau luni.

Ai grija sa nu te infometezi

Foarte important atunci cand slabesti este sa nu sari peste mese. Asta pentru ca ai nevoie de un anumit numar de calorii pentru a functiona corect, iar daca scazi sub 1.200 de calorii pe zi, corpul va reactiona incepand sa stocheze energie pentru a se pregati de perioada de infometare.

Consuma de dimineata cereale integrale si iaurt, pentru a fi in forma pe parcursul zilei. Aceasta alimentatie face parte dintr-o dieta echilibrata, care nu te slabeste brusc, oferindu-ti in schimb energia de care ai nevoie.

Respecta cele trei mese principale

Tot pentru a contracara efectul Yo-Yo, este bine sa respecti orele celor trei mese principale de peste zi. Nu sari peste una dintre ele, caci altfel s-ar putea sa ajungi sa mananci mai mult decat trebuie in alta. Asta inseamna un aport marit de calorii, iar organismul nu are timp sa le arda eficient.

Alearga si fa miscare

Totodata, nu renunta la carbohidrati, in ciuda fenomenului generat de mass-media cu diversele diete-minune bazate pe grasimi saturate. Carbohidratii sunt esentiali pentru o buna functionare a organismului, la fel ca si proteinele, alti nutrienti benefici corpului tau.

Scapa de efectul Yo-Yo cu ajutorul sportului si stilului de viata sanatos. Include in programul tau saptamanal diverse exercitii care iti intaresc muscultaura si ard grasimile.


Sursa foto: beautifulandlovely.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului