Dieta si nutritie

#slabire #accelerarea metabolismului #metabolism rapid #arderea caloriilor

Cum sa slabesti "in 60 de secunde"

Metabolismul poate fi accelerat cu ajutorul catorva mici trucuri. Implementarea in rutina zilnica a catorva obiceiuri noi te va ajuta sa arzi mai rapid caloriile, sa iti maresti masa musculara si sa elimini grasimile.

Poti stimula rapid metabolismul, in doar 60 de secunde. Iata ce poti face:
 

Ia micul dejun


Chiar daca ai auzit acest lucru foarte des, este important sa nu sari peste micul dejun. Masa de dimineata iti ofera energie si te tine departe de gustarile nesanatoase. De asemenea, un mic dejun sanatos stimuleaza arderea mai rapida a grasimilor.

La micul dejun consuma iaurt, fructe de padure, paine integrala sau unt de arahide. Alege alimente sanatoasa, cu un continut mare de vitamine si minerale.
 

Bea apa


Nu uita ca in timpul zilei sa te hidratezi corespunzator. Deshidratarea incetineste metabolismul, astfel ca este foarte important sa urmezi cu strictete regula celor 8 pahare de apa pe zi.
 

Stai in picioare


Cu cat petreci mai mult timp in picioare, cu atat metabolismul tau va fi mai alert. Daca ai o slujba sedentara, ai grija sa te ridici de la birou cel putin odata pe ora si sa mergi putin. In acest fel vei arde mult mai multe calorii, chiar daca esti la dieta.
 

Alege alimente sanatoase


Renunta la chips-uri, snack-uri si alte gustari pline de calorii, grasimi si sare. Inlocuieste-le cu fructe si legume proaspete. Evita sandwich-urile si salate cu multe sosuri. De asemenea, consuma mai multe alimente bogate in fibre. In acest fel, organismul va consuma mai multa energie pentru metabolizarea lor.
 

Consuma mai mult broccoli


Broccoli este bogat in vitamina C si multi alti nutrienti extrem de importanti pentru organism. Vitamina C stimuleaza insa si metabolismul, care va arde mai multe calorii si grasimi intr-un timp mai scurt.
 

Ia suplimente pe baza de ulei de peste


In fiecare dimineata nu uita sa iei o pilula cu ulei de peste. Acest supliment ofera energie, stimuleaza metabolismul si ajuta la arderea rapida a grasimilor.
 

Condimenteaza mancarurile


Renunta la sare si inlocuieste-o cu cat mai multe condimente. Condimentele iuti, precum ardeiul iute, chilli sau piper, accelereaza metabolismul care va arde mult mai multe grasimi.
 

Bea cafea


Daca esti fan cafea, avem o veste buna pentru tine: accelereaza metabolismul. Doua cesti de cafea zilnic ajuta la arderea grasimilor si a caloriilor. Incearca insa sa nu exagerezi, deoarece in cantitati mari are efectul invers.
 

Adauga cuburi de gheata


Organismul uman arde mai multe calorii atunci cand digera alimente si bauturi reci. Are nevoie sa se incalzeasca si in acest fel depune mai mult efort pentru a ajunge la temperatura optima. Astfel, atunci cand bei apa rece, metabolismul este accelerat cu 30%, ceea ce ajuta la arderea rapida a grasimilor.
 

Citeste etichetele produselor


Atunci cand mergi la cumparaturi ai grija la ceea ce arunci in carucior. Citeste cu atentie eticheta si evita produsele cu multe grasimi, sare sau zahar. De asemenea, evita si produsele cu pesticide. Aceste substante chimice incetinesc metabolismul, care se poate confrunta cu o serie de probleme medicale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare