Dieta si nutritie

#slabeste fara efort #slabeste usor #slabit #dieta de slabit

Cum sa slabesti fara sa mergi la sala

Uita de dietele severe si de orele de efort la sala. Poti sa slabesti fara efort si fara sa te abati de la regulile alimentare sanatoase. Pune in aplicare cateva trucuri si vei incepe sa constati ca numarul kilogramelor scade, fara sa faci schimbari in stilul tau de viata.

Schimba un singur cuvant din vocabularul tau

Ti-ai pus toata increderea in dieta pe care o urmezi si in orele petrecute la sala, dar ca sa slabesti rapid trebuie doar sa incetezi sa mai folosesti “trebuie sa” si sa inlocuiesti aceasta expresie cu “vreau sa”. Aceasta formulare te ajuta sa preiei controlul asupra propriului stil de viata si sa transformi o obligatie, intr-o alegere sanatoasa de viata.

Aprinde toate luminile cand mananci

Atunci cand iei masa, asigura-te ca ai aprins toate luminile din jur. Studii recente au aratat ca atunci cand mancam intr-un loc in care exista multa lumina, avem tendinta de a face alegeri sanatoase si sa mancam mai putin.

Renunta la bauturile dietetice

Atunci cand vrei sa slabesti, este important sa nu cazi prada promisiunilor pe care le gasesti pe ambalajele bauturilor dietetice. Aceste bauturi nu contin zahar, dar in schimb contin indulcitori artificiali care te pot face chiar sa iei in greutate. Indulcitorii artificiali interfereaza cu enzimele si hormonii din corp si duc la marirea taliei.

Pune un strop de vanilie pe incheieturi

Vanilia, una dintre cele mai apreciate arome pentru deserturi, poate fi solutia pentru a slabi fara sa depui efort. Picura putina esenta de vanilie pe incheietura mainilor si vei scapa de pofte, in special de pofta pentru dulciuri.

Fa ordine in bucatarie

Buctaria aglomerata, lasata in dezordine, iti modifica silueta asa cum nu iti doresti. Cei care mananca intr-o bucatarie in care lucrurile sunt lasate in dezordine, au tendinta sa manance de doua ori mai mult decat cei care mananca intr-un spatiu curat, in care domneste ordinea.

Evita mediile poluate

Cei care locuiesc in zonele cu un grad ridicat de poluare a aerului au tendinta de a lua in greutate, potrivit celor mai noi studii in domeniu. Din pacate, nu putem controla direct acest lucru, insa putem face un efort pentru a evita zonele excesiv de poluate. De asemenea, mai putem creste calitatea aerului din casa, prin instalarea unor filtre de aer.

Bea apa rece

Apa creste senzatia de satietate si este important sa bei cat mai multa atunci cand vrei sa slabesti fara sa mergi la sala. Dar pentru rezultate si mai bune, bea apa rece! Atunci cand bei apa rece sau cu gheata se produce accelerarea metabolismului cu 12% si arderea a 50 de calorii in plus. In aceste conditii, corpul depune mai mult efort pentru a duce apa la o temperatura mai ridicata inainte de digestie, de aceea se consuma mai multe calorii.

Mananca fasole in fiecare zi

Poate pana acum credeai cu totul altceva, insa fasolea este ideala atunci cand vrei sa slabesti fara efort. Cand mananci in fiecare zi 150 de grame de fasole boabe, naut sau linte slabesti 250 de grame pe saptamana fara sa fie nevoie sa iti schimbi dieta. Aceste legume sunt pline de fibre si proteine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare