Dieta si nutritie

#alimentatie #dieta si nutritie #alimentatie birou #sfaturi alimentatie

Cum sa mananci sanatos la birou

Zilele petrecute la birou sunt presarate de tentatii multiple de a consuma mai multe produse de tip junk-food. Programul aglomerat, sedintele si intalnirile cu clientii reprezinta doar cateva dintre cauzele pentru care uiti sa mai mananci sau pur si simplu nu reusesti sa iti faci timp pentru o masa decenta. Din fericire, exista cateva solutii care te vor ajuta sa incepi sa mananci sanatos chiar si atunci cand esti la locul de munca.


1. Pregateste-ti un pachetel


Sandwichurile cu sunca presata, rosii, castraveti, frunze de salata si paine cu seminte sau cereale integrale reprezinta o gustare sanatoasa. Incearca sortimente si combinatii cat mai diverse, astfel incat sa nu te plictisesti de acelasi tip de mancare.

De asemenea, ar fi bine sa iti aduci la birou mancare gatita, pe care o prepari acasa. In mod evident, mancarea gatita nu poate fi consumata in birou, insa cum majoritatea cladirilor de birouri dispun si de bucatarii, acest lucru nu ar trebui sa fie un impediment.


2. Consuma lactate


Un pahar cu iaurt de baut inseamna o masa sanatoasa si copioasa, mai ales daca in acesta adaugi fulgi de cereale integrale sau chiar fructe proaspete. O alta varianta este sa consumi iaurtul in combinatie cu paine prajita, cu diverse arome. Daca vrei sa slabesti, opteaza pentru lactatele sarace in grasimi si evita-le cu orice pret pe cele cu fructe sau tot felul de arome.


3. Mananca fructe uscate


Curmalele, smochinele, merisoarele sau stafidele sunt doar cateva dintre fructele deshidratate, care iti ofera vitamine si minerale de care organismul tau are nevoie. Acestea insa reprezinta doar o gustare si nu o masa in toata regula. Chiar si asa, fructele confiate sunt sanatoase si gustoase.


4. Savureaza fructe oleaginoase


In combinatie cu fructele uscate poti incerca sa consumi oleaginoase: alune, migdale, nuci, arahide, seminte de floarea soarelui etc. Acestea contin grasimi sanatoase si pot fi mancate ori de cate ori ti se face foame (dar in cantitati mici!).


5. Alege gustari din fructe proaspete


Merele, bananele, kiwi sau perele sunt doar cateva dintre fructele pe care le poti consuma in fiecare zi, cu jumatate de ora inainte de masa, astfel incat organismul tau sa aiba suficient timp pentru a asimila toate vitaminele. Fructele te vor hidrata si iti vor oferi energie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare