Dieta si nutritie

#unghii #piele #antioxidanti #ceai verde #dinti

Cum sa folosesti ceaiul verde in beneficiul sanatatii tale

Conform medicinei chineze antice, ceaiul verde este eficient in tratarea durerilor de cap, a celor musculare si a indigestiilor. In plus, ceaiul verde este recunoscut pentru puterea sa detoxifianta si energizanta, dar si pentru faptul ca poate ajuta la eliminearea kilogramlor in plus, poate prelungi viata si micsora riscul de cancer .



Alte beneficii ale ceaiului verde:

 

  • contine antioxidanti, minerale, polifenoli;
     
  • ajuta la tratarea urticariilor;
     
  • elimina riscul de aparitie a cariilor;
     
  • are proprietati antibacteriene;
     
  • trateaza arsurile solare;
     
  • reduce nivelul colesterolului;
     
  • Imbunatateste functiile sistemului imunitar.


Iata cum poti folosi ceaiul verde il folosul sanatatii tale:


Bea ceai verde in mod regulat


Ceaiul verde are o multime de beneficii asupra corpului tau, iar cel putin o cana consumata zilnic, isi va arata imediat aceste beneficii. Cel mai bine sa il bei neindulcit, sau doar cu putina miere sau fructoza adaugata pentru a evita problemele de sanatate provocate de zahar.

Dinti mai sanatosi

Ceaiul verde este o arma puternica impotriva cariilor dentare. Pe langa consumul regulat, poti face gargara cu ceai verde in fiecare dimineata, dupa fiecare periaj. Astfel, ceaiul verde va elimina o parte din bacterii (are proprietati antibacteriene) si iti va proteja dintii de carii. Desigur, in acest sens este recomandat sa ai si o alimentatie potrivita si o igiena dentara rigoruasa.

In plus, pentru a impusca doi iepuri dintr-o lovitura si pentru a avea si o respiratie proaspata, poti lua la tine (la birou, de exemplu) o sticluta cu ceai verde in care ai adaugat 2 - 3 picaturi de ulei esential de menta sau eucalipt. Clateste-ti gura, dupa fiecare masa cu acest amestec si vei vedea cum vei avea o senzatie instanta de racorire.

Piele mai frumoasa

Pentru ca ceaiul verde are o multime de beneficii pentru piele decat multe lotiuni speciale gasite in comert, il poti utiliza cu succes pentru ingrijirea pielii tale. Din acest motiv, exista o serie de creme si produse de infrumusetare bazate pe ceai verde.

Pe langa consumul regulat de ceai verde care ajuta la curatarea tenului prin detoxifiere (elimina acneea, cosurile si petele), ceaiul poate fi utilizat si ca produs de curatare. Inmoaie o discheta de bumbac in putin ceai verde si maseaza-ti tenul dupa fiecare demachiere, fara ca la final sa clatesti.

De asemenea, baile de abur vor avea efecte mai puternice si mai bune daca in bolul cu apa fierbinte vie adauga o lingura de ceai verde.

Unghii mai sanatoase

Ceaiul verde are proprietati dezinfectante, antimicrobiene si antibacteriene, mptiv pentru care, ar fi bine ca din cand in cand, in momentul in care iti cureti unghiile, sa iti inmoi picioarele (timp de 15 minute) intr-un lighean cu ceai verde foarte concentrat. Pentru o senzatie mai puternica de prospetime, adauga in ceai cateva picaturi de ulei esential de lavanda sau menta.

Plagi ingrijite

Daca ai rani sau zgarieturi, sterge-le sau spala-le cu putin ceai verde, de cateva ori pe zi. Vei vedea cum acestea se vor recupera mai repede, iar intr-un timp foarte scurt, pielea ta va fi ca noua, fara rani sau cicatrici uratele.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului