Dieta si nutritie

#dieta de slabit #slabit #cura de slabire #dieta

Cum sa alegi alimentele in dieta de slabit

Daca ai decis ca este timpul sa slabesti, trebuie sa stii ca alegerea alimentelor potrivite este un aspect foarte important. Nu te lasa pacalit de alimentele care seamana intre ele sau despre care crezi ca au acelasi numar de calorii si afla toate informatiile care te pot ajuta sa ajungi mai repede la silueta dorita.


Iata o parte dintre alimentele pe care le consumam frecvent si care care aparent par la fel, insa diferentele se vad la numarul de calorii (la 100g de produs).


Carne de vita sau carne de pui


100 de grame de pulpa de vita contine 198 de kcalorii, iar aceeasi cantitate de muschi are 229 de kcalorii,  in timp de 100 de grame de piept  de pui fara piele contine doar 126 de kcalorii. Astfel ca daca iti doresti sa scapi de kilogramele in plus, este recomandat sa consumi mai mult piept de pui. De asemenea, conteaza foarte mult modul in care prepari alimentul, pentru dietele de slabit fiind recomandate fierberea sau prepararea la gratar.


Albus sau galbenus de ou


Desi galbenusul este preferat de foarte multe persoane, acesta este unul dintre cele mai bogate alimente in colesterol. Astfel, 100 de grame de galbenus contine 360 de kcalorii (cat jumatate de ciocolata), in timp ce albusul are doar 57 kcalorii la 100 de grame. Asadar, este recomandat sa mananci mai mult albus si mai putin galbenus.


Branza sau cascaval


Telemeaua proaspata de vaca este mai sanatoasa si mai saraca in kcalorii decat cascavalul, astfel ca 100 de grame de telemea de vaca detine 240 kcalorii, in timp ce la aceeasi cantitate de cascaval se mai adauga 40 de kcalorii. Atentie, branza topita si telemeaua de oaie sunt aproximativ pe aceeasi pozitie cu cascavalul, ambele avand in jur de 270 kcalorii la 100 de grame.


Ardei rosu sau ardei verde


Mai gustos si mai aromat decat ardeiul galben, ardeiul rosu este si mult mai bogat in zahar decat ardeiul verde, prin urmare este mai bogat si in kcalorii. Ardeiul gras verde are 19 kcalorii la 100 de grame, in timp ce aceeasi cantitate de ardei gras rosu are o valoare calorica dubla.


Vin alb sau vin rosu


Desi ai impresia ca difera doar culoarea, in ceea ce priveste vinurile,numarul de kcalorii este de asemenea diferit. Vinul alb este preferat inaintea celui rosu intr-o cura de slabire deoarece contine doar 138 de kcalorii, in timp ce vinul rosu contine 165. De asemenea, vinurile dulci sau demidulci au mai multe calorii decat vinurile seci sau demiseci. Desigur, este indicat sa consumi cantitati foarte mici de alcool deoarece acesta ingreuneaza eliminarea grasimilor.


Lapte de vaca sau lapte praf


Laptele de vaca, cu un continut de 2% grasime, contine numai 49 de kcalorii, in timp de laptele praf are 370 de kcalorii. Ceea ce inseamna ca poti bea 7 pahare si jumatate cu lapte de vaca pentru a atinge numarul de kcalorii al laptelui praf. Totusi, daca si 49 de kcalorii iti par multe, poti incerca intotdeauna laptele degresat, care are doar 12 kcalorii.


Capucino sau cafea


Diferenta intre aceste doua produse este foarte mare: o ceasca de capucino are 75 de kcalorii, iar una de cafea are 2 kcalorii. Asadar, in cazul in care acestea sunt baute fara indulcitori, nu reprezinta nicio amenintare.


Nuci sau alune


Nucile au un continut ridicat de grasimi, cat si un numar caloric mai ridicat: 648 de kcalorii la 100 de grame. Nici alunele nu sunt foarte sarace in kcalorii, insa daca trebuie sa alegi intre cele doua, este mai bine sa optezi pentru alune (565 de kcalorii).


Stiuca sau herring


Pestele este un aliment foarte sanatos, recomandat de majoritatea nutritionistilor in curele de slabire. Important este sa faci alegerea potrivita, pentru ca exista riscul ca farfuria ta sa se transforme intr-o bomba cu calorii. Diferenta intre acesti doi peste este extrem de mare in ceea ce priveste numarul de kcalorii. Stiuca are o carne slaba, numai buna pentru dieta cu doar 82 de kcalorii, in timp ce herring-ul sare de 280 de kcalorii la 100 de grame. Asadar, exclude herringul din dieta de slabit si opteaza pentru stiuca.


Paine alba sau graham


Intr-o cura de slabire se recomanda sa renunti in totalitate la paine sau sa mananci doar cateva felii, si acestea prajite. Pentru ca nu toata lumea poate renunta la paine, exista o alternativa: inlocuieste painea alba care are un continut caloric de 274 de kcalorii cu grahamul care are doar 225 kcalorii la 100 de grame.


Pepene galben sau pepene verde


Diferenta intre aceste doua fructe este oarecum mica, insa surpriza apare la continutul de carbohidrati care este mai ridicat la pepenele rosu. Acesta are si un numar mai mare de kcalorii la suta de grame: 29 fata de pepenele galben care are doar 23 de kcalorii.



Sfat! Daca iti doresti ca legumele pe care le mananci sa fie si mai sarace in kcalorii, le poti alege pe cele congelate, deoarece in procesul de semifierbere si congelare pierd o anumita cantitate de kcalorii.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare