Dieta si nutritie

# revenire silueta #stare de bine #cori gramescu #sarbatori #sfaturi credit banca #dieta nutritionisti

Cori Gramescu – Ce sa faci dupa sarbatori pentru a te simti din nou bine in pielea ta

Dupa o perioada lunga cu mancaruri alese si bauturi calorice, excesele se resimt atat ficiz cat si psihic. De la o oboseala accentuata, la balonare, picioare umflate si lista poate continua. Vestea buna este ca putem scapa de aceste simptome daca readucem in viata noastra obiceiurile sanatoase. Iata ce ne sfatuieste nutritionistul Cori Gramescu sa facem dupa sarbatori pentru ne simti din nou bine in pielea noastra.

“Probabil ca dupa ce ai incheiat mesele copioase de sarbatori iti simti corpul greoi, picioarele umflate, o stare de balonare, poate si putina greata, te simti fara energie si cu mintea ocupata de sentimentul de vinovatie. Iata primii pasi pe care ar trebui sa ii faci dupa zilele de exces alimentar:👇

1. Stai departe de cantar. Daca te cantaresti imediat dupa o perioada in care ti-ai facut de cap cu mancare si alcool in exces vei constata cu suparare si vinovatie un exces de 2-4 kilograme. Din fericire, acest exces inseamna continut intestinal, retentie de fluide si glicogen si intr-o mai mica masura o crestere semnificativa a masei grase. Iti recomand sa astepti vreo 3 zile ca sa te sui pe cantar. Atunci vei avea o imagine mai clara si mai realista a castigului ponderal real.

2. Nu te infometa. Stii zilele alea in care iti juri in barba ca nu mai pui gura pe mancare, doar pentru a sfarsi infulecand cozonac pe la 4 dupa-amiaza? Sunt normale! Dupa o perioada de cateva zile in care ai mancat dezechilibrat, organismul tau regleaza cu dificultate secretia de insulina si glicemia ta variaza rapid pe durata zilei, ceea ce contribuie la senzatia de foame accentuata pe care probabil o resimti. Solutia in acest caz e sa optezi pentru mese usoare, la intervale regulate de timp.

3. Hidrateaza-te. Apa iti va regla tranzitul digestiv, va reduce retentia de fluide si iti va ajuta organismul sa se reechilibreze. Excesul de dulciuri si alcool deshidrateaza organismul, iar pentru inceput, bea cate 2.5 litri de apa pe zi, apoi consuma cu regularitate 2 litri de apa zilnic. Adauga cu incredere felii de castravete, lamaie si ghimbir in apa. Te vor ajuta sa ai o digestie sanatoasa, pe langa reglarea aportului hidric.

4. Fa un antrenament usor. Asta inseamna mers alert, o ora usoara de exercitii cu greutati libere sau un antrenament cardio de intensitate moderata. Te va ajuta sa iti activezi sistemul limfatic si te va ajuta sa scapi de senzatia de „burta plina” si lipsa de energie.

Rolul antrenamentului dupa perioade de exces alimentar este acela de a promova o digestie corecta, de a te energiza, de a echilibra valorile glicemiei si de a stimula sistemul circulator si limfatic.”, scrie Cori Gramescu, pe Instagram.

 

 

FOTO: instagram.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului