Dieta si nutritie

#ciocolata #ciocolata neagra #masca de fata

Ciocolata neagra - beneficii si utilizari

Doua patratele de ciocolata neagra pe zi tin la distanta bolile cardiace, atacurile cerebrale, dar si imbatranirea prematura. Acest lucru  nu poate decat sa ne bucure, mai ales ca se intampla foarte rar ca un desert atat de delicios sa fie “aprobat” de catre medici si cercetatori.


Ciocolata amaruie este bogata in vitamine (A1, B1, B2 C, D si E), insa are si un continut ridicat de minerale, cum ar fi potasiu, magneziu, fier, calciu si sodiu.


Ciocolata neagra, datorita continutului de potasiu, ajuta la reechilibrarea tensiunii arteriale, previne durerile musculare si crampele, iar magneziul stimuleaza sistemul nervos si imbunatateste starea de spirit .


Beneficiile ciocolatei negre


Ciocolata neagra contine antioxidanti care ne intaresc si ne protejeaza organismul de efectele nocive ale mediului. Astfel, persoanele care consuma regulat cantitati moderate de ciocolata neagra sunt mai protejate de nocivele raze ultraviolet.


Ciocolata neagra se pare ca are un efect benefic si in ceea ce priveste frumusetea doamnelor. Consumul de ciocolata neagra le ajuta pe femei sa previna imbatranirea prematura si aparitia ridurilor.


In acelasi timp, mastile pe baza de ciocolata neagra sunt acum la mare cautare, datorita ingredientelor naturale pe care aceasta le contine si beneficiilor pe care le ofera pielii. Masca pe baza de ciocolata detoxifiaza si relaxeaza pielea, iar pe termen lung imbunatateste vizibil calitatea epidermei.



De asemenea, cercetatorii au demonstrat faptul ca persoanele care consuma periodic ciocolata neagra sau cacao naturala sunt mai protejate impotriva malariei, a diabetului, dar si a hipertensiunii.


Un alt beneficiu oferit de ciocolata neagra este acela ca stimuleaza secretia de endorfine, substante produse de creier, care au rolul de a reduce stresul, durerea si care, in acelasi timp, ofera o stare de bunastare si fericire.


Totodata, avand un continut ridicat de cafeina, ciocolata neagra este un energizant extraordinar, si poate inlocui cu succes cafeaua, dar si bauturile energizante , atat de nocive pentru intregul organism.


Populatia azteca utiliza ciocolata neagra pentru a imbunatati libidoul si performantele sexuale. Chiar si in zilele noastre, ciocolata este folosita pe post de aliment afrodiziac, si nu ar trebuie sa lipseasca din niciun meniu atunci cand este vorba de o cina romantica.


Un lucru foarte interesant  este faptul ca ciocolata neagra poate fi un real ajutor in stimularea creierului si a gandirii. Doua tablete de ciocolata pe zi sporesc puterea de concentrare, imbunatatesc atentia si dau nastere celor mai bune idei. Acelasi efect il are si cafeaua, daca este consumata in cantitati moderate.
 

Sursa foto : sciencedaily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare