Dieta si nutritie

#alimentatie #halena #respiratie

Cinci alimente care te scapa de respiratia urat mirositoare

Uneori, in ciuda unei igiene orale impecabile, multi dintre noi ne confruntam cu respiratia urat mirositoare. Este o problema neplacuta, de-a dreptul jenanta si care are nevoie de solutii imediate.

Tuturor ni s-a intamplat sa mancam ceva cu o aroma puternica si apoi sa nu reusim sa scapam de mirosul pe care il emana de cate ori deschideam gura. Fumatorii au mereu o problema cu respiratia urat mirositoare, iar unii pur si simplu au probleme de natura medicala care provoaca halena. Daca ai probleme cu respiratia urat mirositoare si nu te poti spala mereu pe dinti, iar guma de mestecat nu se numara printre solutiile tale favorite (chiar daca nu contine zahar, nu este tocmai sanatoasa), afla ca exista solutii!

Alimente care alunga respiratia urat mirositoare

Daca iti place sa mananci ceapa sau usturoi, daca nu ai posibilitatea sa te speli pe dinti dupa o masa, daca ai probleme gastrice sau respiratorii sau chiar probleme cu dantura care genereaza halena, iata ce este bine sa mananci:

Castravete

Este un aliment sanatos, recomandat pentru cei care vor sa slabeasca, bogat in apa, vitamine si nutrienti si acum te vei bucura sa afli ca te scapa si de respiratia urat mirositoare. De multe ori aceasta apare cand avem gura uscata, iar castravetele nu doar ca este bogat in apa, dar stimuleaza si producerea de saliva.

Frunze de menta

Daca iei masa in oras si comanzi ceva cu ceapa sau usturoi, comanda si o limonada cu menta. Inainte de plecare, ia o frunza sau doua din limonada si mesteca-le fara grija. Este si sanatos, si util in lupta cu halena.

Frunze de patrunjel proaspat

La fel ca menta, patrunjelul este o "arma" foarte eficienta contra respiratiei urat mirositoare. Mesteca timp de cateva minute cateva frunzulite si nici nu iti vei mai aminti de problemele cu respiratia.

Mere

Stii deja cat de benefice sunt merele pentru sanatatea ta. Ei bine, acestea sunt si un odorizant natural care alunga efectele bacteriilor ce se acumuleaza in gura pe parcursul zilei. Duritatea lor si nivelul ridicat de fibre vor stimula secretia de saliva, ceea ce nu le place deloc bacteriilor care provoaca respiratia urat mirositoare.

Citrice

Orice fruct si aliment bogat in vitamina C sunt foarte utile cand vrei sa scapi de mirosul gurii. Consumul de lamai, portocale sau mandarine va impiedica reproducerea bacteriilor care iti dau batai de cap.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare