Dieta si nutritie

#dieta de slabit #muzica #alimentatie #sport

Cele mai simple trucuri pentru slabit

Daca iti doresti ca dieta de slabire pe care tocmai ai inceput-o sa dea rezultatele dorite, este necesar sa depui efort fizic. Pentru ca nu iti este tocmai la indemana sa mergi de trei ori pe saptamana la sala, ori sa alergi in fiecare dimineata prin parc, poti recurge la alte activitati fizice prin care sa pierzi caloriile.


Cat mai mult sex


Stiai ca in jumatate de ora de sex se ard aproximativ 100 de calorii? Chiar daca la prima vedere nu pare mult, mai multe minute de pasiune te vor ajuta sa pierzi mai repede kilogramele nedorite, intr-un mod sanatos. O partida de sex pune in miscare fiecare grupa musculara din corp si duce la oxigenarea corecta a inimii si a plamanilor.  Si nu uita ca sexul elibereaza hormonul fericirii, care te bine dispune si te ajuta sa vezi viata mai frumoasa.


Adopta un caine


Daca nu ai deja un animal de companie , adopta un caine. Astfel, impusti doi iepuri dintr-o lovitura: faci o fapta buna si apoi vei fi stimulata (dar si nevoita) sa mergi zilnic in parc cu cainele. Partea cea mai buna este aceea ca un catel va fi mereu un partener puternic la fiecare mic maraton pe care il veti face impreuna. Mai mult decat atat, ai siguranta ca animalutul tau nu te va refuza niciodata si nu va gasi scuze pentru a nu merge la o tura de alergat.


Asculta muzica


S-a demonstrat stiintific faptul ca persoanele care asculta muzica sunt mult mai stimulate sa faca si sa continue exercitiile fizice. Asadar, indiferent ca mergi cu bicicleta, ca alergi, ca mergi cu rolele sau ca faci aerobic, fa-ti un playlist cu muzica energica (in general melodiile pe care dai din picior atunci cand esti la birou sau in autobuz). Iata cateva sugestii:


Jogging:


Michael Jackson – Beat it;
MC Hammer – Can’t touch this.


Aerobic:


C&C Music Factory – Everybody dance now;
David Guetta – When love take’s over.


Iata cateva site-uri specializate pe acest domeniu: 


JogTunes 
Aerobic Music
Workout music video


Scoate hainele sexy din sifonier


Christopher Warden,  un antrenor de fitness din New York sugereaza clientelor sale sa scoata din sifonier un accesoriu vestimentar, o pereche de blugi skinny sau o rochie neagra foarte sexy care le-ar veni fara probleme daca ar pierde cateva kilograme. Acesta este un truc de motivare foarte bun – de fiecare data cand femeia vede acel obiect vestimentar atarnand  in fata sa va fi mult mai stimulata si mai incurajata sa slabeasca.


Antrenorul sustine ca majoritatea femeilor care au recurs la acest truc au avut rezultate vizibile in ceea ce priveste pierderea in greutate.


Ridica greutatea pierduta


Achizitioneaza doua gantere cu o greutate egala cu cea pe care ai pierdut-o pana acum. Astfel, cand vei ridica greutatile si vei vedea cat de mult ai reusit pana acum, in mod sigur nu vei mai fi tentata sa renunti la dieta (sau sa trisezi mancand o prajitura) si la programul de exercitii fizice.


Uita-te in oglinda


Persoanele care nu au silueta mult visata fug de obicei de propria reflexie in oglinda, mai ales cand sunt dezbracate. Studii recente au demonstrat ca este recomandat sa te „confrunti” cu propria imagine si sa ai o gandire pozitiva . Astfel, in loc sa spui „Am un fund mare!” incearca sa vezi ca de fapt ai mai putina grasime pe abdomen. Acest exercitiu este unul care te motiveaza sa muncesti mai mult pentru a slabi.


Noteaza progresele


Cumpara un cantar electronic pentru a sti cu exacitate ce greutate ai. Cantareste-te la inceputul dietei, la o saptamana dupa, iar apoi in fiecare zi si noteaza-ti intr-o agenda cate sute de grame ai piedut. Daca rezultatele nu te stimuleaza dupa prima saptamana, te vor motiva pe termen lung, asa ca nu te opri.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare